36'
... (vrije trap)

1e klasse 07

2 november 2019 8:30

Vandaag mogen we weer thuis spelen, dit in combinatie met de recent aangebroken wintertijd levert een uitgeslapen en fit team op! De tegenstander van vandaag komt uit Losser, naast dat we weten dat er prima salades uit Losser komen weten we niet veel over de kwaliteiten van deze groep jongens.

De weergoden blijken ons bij het aanbreken van het fluitsignaal toch gunstig gezind te zijn, de regen stopt en we hebben prachtig voetbal weer. “De Keizer” heeft het team goede instructies gegeven en de jongens maken dan ook een vliegende start. Al in de eerste minuut weet Kihan een fraaie solo de keeper van Losser te passeren! ATC voert de druk op, Liam onderschept de bal en schiet deze hard op goal! Dit keer zit de keeper van Losser er wel tussen.

Nu laat Losser zien dat ze goed kunnen voetballen, met goed positiespel weten ze op onze helft te komen en volgt het eerste schot op onze goal! Koen laat even zien wie er de baas is tussen de palen en redt de bal. In de 4e minuut lijken we weer trefzeker echter constateert onze sportieve scheidsrechter (lees uitfluiter) een handsbal voorafgaand aan de goal. Van de 5e tot de 10e minuut wordt er hard gevochten door beide teams, het zijn aan beide kanten vooral de goede verdedigende acties die ervoor zogen dat er geen extra punten op het scorebord komen. Zelfs onze aanvallend ingestelde balvirtuoos Doniël weet met een strakke verdedigende actie de tegenstander bij onze goal weg te houden. Koen maakt nog een mooie redding gevolgd door nog een schot van Losser…. gelukkig op de paal.

De time out komt als geroepen, “De Keizer” heeft ff de tijd om de jongens goede instructies te geven.

11e minuut, Brent neemt een vrije trap en zet met een snelle indribbel actie de tegenstanders op het verkeerde been. Speelt de bal door naar de altijd balvaste Ben Blind. Ben ziet dat Doniël vrij loopt en tikt de bal op maat door, Doniël aarzelt geen seconde en trapt de bal genadeloos in de kruising in! 2-0 ATC.

Losser komt direct terug, maar ze raken wederom de paal…. Het is een spannende en gelijk opgaande strijd. We zien mooi voetbal en het positiespel en de techniek training van de afgelopen weken zien we terug in de wedstrijd.

Siem onderschept de ene na de andere bal, Maro vliegt het veld over, Koen pakt wederom twee ballen! Liam laat zien dat je de bal ook kunt afschermen als je er bovenop gaat liggen (weet niet zeker of dit een techniek is die hij van “De Keizer” heeft geleerd, maar effectief is het wel).

De tweede time out is daar!

21e minuut, Maro heeft een vliegende start met een mooi schot op goal! Liam laat zien dat een schaar in de wedstrijd ook werkt en zet een van de jongens van Losser op het verkeerde been (er wordt op de velden gesproken dat hij de bal nog steeds zoekt).

Losser laat niet los en blijft maar komen, regelmatig staat Ben Blind weer op de juiste plek en voorkomt hij dat Losser kan doorbreken.

23e minuut weer een redding van Koen, en een minuut later schiet Losser in het zijnet.

25e minuut, Koen maakt een mooie redding. Liet daarna de bal los of deze werd uit zijn hand geschopt (hier zijn de meningen over verdeeld) waarna de bal achter hem in het doel verdwijnt 2-1!

Een minuut later valt Losser alweer aan, wederom is het de paal die ATC een handje helpt.

27e minuut, Losser heeft een corner en schiet de bal rechtstreeks in de goal! Echter zo leek het van afstand en door de bril van een ATC fan. “De uitfluiter” was voor ons ATC hooligans echter helaas wel scherp en hij had gezien/gehoord dat de bal nog door een tweede speler was aangeraakt 2-2! ATC is minder scherp en heeft het steeds moeilijker met Losser!

De derde time out is daar, kan “De Keizer” het tij nog keren?

Met hernieuwde energie start ATC de wedstrijd weer. Maar dan in de 33e minuut, Losser breekt door en scoort 2-3. Een minuut later schiet Siem aan de andere kant net over. En nog een minuut later maakt Coen weer een mooie redding! De wedstrijd en het positiespel is wat rommeliger en de emoties vliegen hoog op. Liam laat in volle sprint oer geluiden over het ATC-complex galmen, een man voorbij… twee man voorbij… de derde man is er een teveel, Doniël laat nog een prachtige passeerbeweging zien maar de inzet en volgende ATC-schoten leiden niet naar het gewenste succes.

36e minuut, Losser krijgt een vrije trap en scoort bovenin het net 2-4! Ze blijven de druk opvoeren, schieten in het zijnet en komen vlak daarna alweer op onze helft, maar door wederom een goede interventie van Maro komen ze niet verder. Onze aanvallen weten steeds het doel niet te bereiken. In de laatste minuut lukt het Losser nogmaals om op goal te schieten, Koen weet hier zoals meer getoond vandaag wel raad mee, anticipeert goed en duikt de bal uit de goal.

Dan klinkt het eindsignaal, het Oranje legioen van Losser juicht en ATC moet terug naar de tekentafel.

Op naar de kantine, het schijnt dat “De Keizer” op de training een weddenschap heeft verloren en dat er nog een traktatie volgt!

Het was wederom een leuke en gezellige dag bij de voetbal met onze jongens! Op naar de volgende wedstrijd.