31'
... (schot)

1e klasse 07

30 november 2019 8:30

Het was een bewogen week voor ATC’65 JO9-2. De turbulentie begon na de overtuigend gewonnen wedstrijd tegen De Esch, waarbij het team niet alleen gewonnen had, maar ook uitstekend verzorgd voetbal had laten zien in afwezigheid van beide trainers. Hierdoor werd in de media al snel stemming gemaakt over mogelijk ambities van de leiders van het team. Dat werd dan weer sterk geresoneerd op sociaal media waar zoals we weten er al snel een loopje wordt genomen met de waarheid. Daarbij hielp het niet dat de leiders een statement maakten dat ze geen ambitie hadden, maar daarin wel de volgende woorden gebruikten “...zeg nooit, nooit…”. De leiders probeerden dit nog een beetje goed te maken door zich uit te sloven met het uitzetten van perfect rechte lijnen met pionnen en de waterflessen in perfecte balans te vullen. Wrang om te constateren dat gedurende de hele wedstrijd, geen enkele waterfles beroerd was door de spelers. Dat is nu eenmaal het leven van een waterfles-leider. Inmiddels begrijpen we dat er een evaluatie sessie gepland is op een geheime locatie tussen de leiders en trainers…

Daarbij speelde deze week de kwestie Kayan, die boos was op zichzelf omdat hij als absolute topscorer van het team tegen De Esch niet tot scoren was gekomen. In de wildste varianten wordt beweerd dat hij de kleedkamer helemaal heeft verbouwd uit woede. Ook dat is weer een zwaar overdreven verhaal in roddelpers. Kayan is gewoon een gedreven aanvaller.

Alsof al het bovenstaande niet voldoende was, gingen de verhalen rond dat de jongens zich zwaar hadden misdragen op het Sinterklaasfeestje vrijdag voor de wedstrijd. Het schijnt er erg laat te zijn geworden en dat er vele liters ranja-shotjes achterover zijn gedrukt door onze jongens. Het schijnt dat sommige jongens pas om 21.30 uur in bed lagen. Dat zou ook best kunnen kloppen omdat meer dan de helft van het team niet om 08.00 uur scherp in de kleedkamer was. De Keizer was duidelijk boos en repte al van harde maatregelen tegen degenen die te laat zijn gekomen en heeft ze duidelijk gemaakt dat dat niet meer kon. De jongens schoven slim de schuld in de schoenen van hun ouders.

Een turbulente aanloop dus en weer geen ideale voorbereiding voor de wedstrijd tegen Hector JO9-1.

De tegenstander van vandaag had duidelijk geen Sinterklaasfeest gehad en verscheen uiterst scherp aan de aftrap. Onze jongens verrasten echter door meteen van zich af te bijten en de aanval in te zetten wat meteen in een grote kans voor Liam resulteerde. Dezelfde Liam schiet ons in de 4de minuut op voorsprong door een assist van Maro. 3 minuten later is het gelijk door een mooi geplaatste afstand schot. Dit was de inleiding van een offensief van Hector die resulteerde in een score van 1-4 binnen 7 minuten. Daarbij moet gezegd worden dat Koen, die vandaag de absolute man of the match was, de schade heeft weten te beperken. Het was in deze fase van de wedstrijd dat de onrust van de afgelopen week het team waarschijnlijk parten speelde.

Nu moeten we hierbij melden dat onze vaste scheidsrechter, die als enige in het land als “uitfluiter” te boek staat, nogal druk was op zijn mobiel. Het publiek was getuige van enkele dubieuze beslissingen, die de wedstrijd mogelijk zouden kunnen kantelen. Al beweerde de scheidsrechter dat hij op zijn mobiel naar de VAR aan het kijken was. Het heeft ons team echter weinig voordeel gebracht. Daar staat nu ook druk op en hopelijk is dat niet reden voor meer onrust in het team.

De andere uitblinker vandaag, Maro bracht ons enigszins in de wedstrijd door in de 22ste minuut, een van zijn beste intikkers te produceren en ons op een marge van 2 doelpunten achterstand bracht. De tegenstander uit Goor was erg stug en zette meteen door ondanks een paar weergaloze reddingen van Koen en kwamen als snel op 2-6.  Ben maakt de 3de voor ons met een goed geplaatste intikker na een schot van Kayan. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd op 3-7.

Het was een goede wedstrijd van onze jongens tegen een goede tegenstander. Volgende week uit naar Heracles. We hebben er vertrouwen en vooral zin..,