... (intikker)
37'

1e klasse 07

19 oktober 2019 10:00

Eigenlijk zou deze wedstrijd pas volgende week op het programma staan. Maar omdat enkele spelertjes van KOSC in de herfstvakantie wel iets anders te doen hadden dan een potje ballen tegen onze jongens, is deze wedstrijd een week naar voren gehaald. Hierop had de Keizer nog wel het verzoek om dan gelijk de aanvangstijd van de wedstrijd op 10:00uur te zetten, zodat de jongens niet op hun eerste herfstvakantiedag al om 06:30uur uit hun warme bed moesten stappen.

Half 8 gaat de wekker. Nog ff lekker omdraaien, maar na een kwartiertje toch maar opstaan, mag namelijk 1 van de privileges als ouder van de aanvoerder vervullen, nl het fruit. Nadat de voorbereidende werkzaamheden zijn afgerond, hop naar de JOP.

Stipt om 9 uur begint de reis naar Ootmarsum, de thuisbasis van KOSC. Wederom zijn er barricades opgeworpen (wegafsluiting Weerselo) om het ATC zo moeilijk mogelijk te maken. Maar uiteindelijk zijn we er en lopen we in de miezerige regen langs de velden van KOSC op zoek naar de kleedkamer. Onderweg hoor je de jongens al klagen, moeten we weer op echt gras spelen? Maar gelukkig ligt er achter de kantine/kleedkamers toch een kunstgrasveld waarop wij de wedstrijd spelen.

Na de warming-up volgt om 10 uur het fluitsignaal voor de aftrap en gelijk wordt er flink wat druk uitgeoefend door KOSC, waarbij vooral de linksvoor indruk maakt met veel balgevoel en snelheid. Na 4 minuten resulteert dit in een afstandsschot en staat de 1-0 op het scorebord. Ondanks goed positiespel lukt het ATC nog niet om in de buurt te komen van het doel van de tegenstanders door een verdediging uit echte boeren jongens en meid die minstens een kop groter zijn dan onze aanvallers (wat ze daar te eten krijgen blijft voor ons een raadsel). In de 7de minuut weer een afstandsschot dat het net achter Koen treft. Hierna volgen nog een aantal schoten die gelukkig of naast gaan of door onze uitstekende verdediging/keeper tegen worden gehouden.

Na de eerste time-out, waarin Mart de jongens nog eens goed oppept, gaat het stukken beter. Een schot van Lian, in minuut 14 gaat maar net naast en ook een schot van Brent in de 17de minuut gaat net naast. Helaas laat KOSC ook maar weer eens van zich horen met een schot die wel tussen de palen verdwijnt, 3-0.

In de 2de helft is goed te zien dat de jongens er nog steeds in geloven en worden we beloond met mooi positie spel en samen spelen. Zelfs KOSC heeft hier geen antwoord op. Dit resulteert in een mooie actie van Liam op rechts en een prachtige voorzet op Brent die vervolgens heel beheerst afrond met een intikkertje, 3-1. In de 27de minuut komen we goed weg nadat we de bal maar niet wegkrijgen uit ons eigen doelgebied. Gelukkig wordt er niet gescoord. Het spel gaat op en neer en beide teams houden elkaar redelijk in evenwicht. In de 30ste minuut vind Maro het welletjes en schiet eens op het doel van KOSC, deze krijgen op hun beurt de bal niet goed weg en daar is gelukkig Kihan, als een duveltje uit een doosje, die met een prachtig schot de 3-2 op het scorebord zet.

Na de 2de time-out wordt er met veel inzet jacht gemaakt op de gelijkmaker. Helaas komt er daardoor ook meer ruimte voor tegen aanvallen van de tegenstander. In de 37ste en 38ste minuut wordt hier knap gebruik van gemaakt, 5-2. Maar de jongens van ATC laten hun kopjes niet hangen, Liam mag een bal in dribbelen, speelt zich behendig vrij en neemt een schot op doel, net naast. In de allerlaatste minuut krijgt Maro nog een kans, maar deze raakt de bal net niet lekker, waardoor deze net naast gaat. Dan klinkt het laatste fluitsignaal en is de eindstand 5-2.

We zijn ondanks het miezerige weer getrakteerd op een mooie wedstrijd met twee teams die niet voor elkaar onderdeden. Jammer genoeg viel het dubbeltje deze keer in het voordeel van de tegenstanders. Maar wel een dikke pluim voor onze jongens, die zelfs na een 3-0 achterstand blijven vechten en geloven in de winst.