40'
... (schot)

1e klasse 07

12 oktober 2019 8:30

Zaterdag… De mooiste dag van de week voor de toppertjes van ATC ’65 JO9-2, maar ook voor de fans natuurlijk! Na een fantastische vriendschappelijke midweekse ruime overwinning op de jongens van ATC’65 JO8-1, waar zelfs de dubbele cijfers werden gehaald, stond nu de competitie thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Sparta uit Enschede op het programma.

1ste Helft

Je kon meteen zien dat de vorm van de midweekse wedstrijd er nog was. Vanaf minuut 1 zaten onze jongens er bovenop en wist Sparta zich geen raad  met ATC’65 JO9-2. Na al wat gemiste kansjes in de eerste minuut via Liam en Brent, was het in de 2de minuut wel raak, Bam 1-0!!! Het was aanvoerder Brent die uit de rebound scoorde nadat een schot van Liam op de lat terecht was gekomen. In de volgende minuut was het weer bijna Brent die na een lange solo van Maro(donna) de bal voorgezet kreeg, maar deze bal ging helaas over. De volgende minuten was het ondanks de druk van onze jongens toch even wat rustiger. In de 7de minuut waren er weer wat kansjes, Liam schoot net voorlangs na een goede bal van Koen en Ben werd door een steekpasje van Siem vrij voor de keeper gezet, maar deze redde fantastisch. In de 10de minuut valt dan toch eindelijk de 2-0 door Doniël na een hoekschop van Kihan. Dan volgen de kansen elkaar snel op. Een schot van Doniël komt op de paal en een mooi schot van Kihan na een voorzet van wederom Maro(donna) gaat onhoudbaar tussen de palen 3-0. Na een verre uittrap van de keeper van Sparta duikt er zomaar een speler van Sparta alleen op voor Koen die hem behendig uitspeelt en voor de 3-1 zorgt. Dit zal dan ook de ruststand zijn ondanks nog een supermooie pass van Doniël op Brent die zijn schot op de kruising uiteen ziet spatten. Een mooie eerste helft, waar het ook rustig 5-, 6- of 7-1 had kunnen staan.

2de Helft

In de rust probeert de technische staf  onder leiding van Mart “De Keizer” & “Veenomenale” Coen de puntjes op de i te zetten, zodat het niet nog onnodig spannend gaat worden. Helaas hielp dit niet meteen en werd het in de 1ste minuut na rust meteen 3-2 uit een goedgenomen corner van Sparta. Binnen 2 minuten tijd, zijn er 3 mogelijkheden voor Kihan om de score uit te breiden. 1 van deze gaat er wel in na een mooie actie van Maro(donna) die hem passt: 4-2. De 2 andere, na een goede voorzet van Liam, net niet. 9 minuten voor tijd komt Sparta plotsklaps terug in de wedstrijd, doordat er achterin slecht wordt weggewerkt: 4-3. Nu is het toch hopen dat de jongens het koppie erbij weten te houden, want punt(en)verlies zou echt zonde en onterecht zijn. Gelukkig draait het team van ATC’65 JO9-2 de duimschroeven aan en kan het niet meer misgaan. In dezelfde minuut neemt Doniël na een goede pass van Koen de bal fantastisch aan en maakt er na een mooie solo 5-3 van. 2 minuten later is het alweer raak. Brent scoort zijn 2de van de middag na een voorzet van Doniël: 6-3. In de laatste paar minuten zijn er nog voldoende mogelijkheden om de score uit te breiden. Er zal er nog 1 vallen aan de kant van ATC’65. Brent mag zijn hattrick compleet maken na wederom een bekeken voorzet van Doniël: 7-3. In de laatste minuut mist Kihan na een voorzet van Maro(donna) op een haar na het doel en scoort Sparta nadat de in dit geval “warrige” scheidsrechter had gefloten voor een vrije trap voor Sparta, maar besloot toch voordeel te geven en het doelpunt goed te keuren: 7-4.

Een dik en dik verdiende overwinning waar niets op af te dingen valt. Echt mooi om te zien hoe de jongens groeien in hun spel. Echt een aanrader om een keer een wedstrijd van onze toppers te komen bekijken!!! Volgende week mogen we uitslapen, want dan spelen we een uitwedstrijd om 10:00 uur in Ootmarsum tegen KOSC JO9-1. Tot dan.