39'

1e klasse 07

23 november 2019 8:30

Onbekend

Een week nadat we de uitwedstrijd tegen De Zweef, waarin we voetballend duidelijk de bovenliggende partij waren, met 10-0 hadden verloren staat het team om 07.40 uur compleet en gemotiveerd om te vertrekken naar Oldenzaal.

Vandaag staat de wedstrijd tegen De Esch JO9-1 op het programma. Van deze tegenstander is weining bekend. Dit is een relatief nieuwe club met weining historie en geen aanprekende sportieve prestaties. Het is dan ook vanzelfsprekend dat onze jongens met hun staat van dienst als favoriet naar deze wedstrijd afreizen.

Van onderschatting mag echter geen sprake zijn. Te meer omdat onze technische staf De Keizer en Coen vandaag niet aanwezig zijn op deze wedstrijd. De leiders van het team, wiens talent zich beperkt tot het vullen van waterbidons en het afzetten van het speelveld, hebben de zware taak om deze leemte op te vullen. Dat bleek al meteen niet mee te vallen omdat het team eenmaal aangekomen in Oldenzaal er achter kwam dat de ballenzak, de hestjes en pionnetjes niet mee waren gegaan.

Geen optimale start dus vandaag. Gelukkig lijken de jongens daar niet zo van onder de indruk. De warming-up kan immers prima zonder ballen en pionnen en als je ballen wil, dan kan je die krijgen. Kwestie van je juiste toon aanslaan bij de juiste mensen. Daarbij had het team weer steun van de harde kern van supporters die in grote getale waren meegereisd.

Om 08.30 uur klonk het fluit signaal voor de aftrap. Meteen vanaf de start is duidelijk dat dit een mooie wedstrijd gaat worden. De tegenstander begint fel aan de wedstrijd zoals je dat van een underdog mag verwachten in deze fase van de competitie. Onze jongens staan goed en iedereen voetbalt vanuit positive. In de 4e minuut kan Koen echter niet voorkomen dat door een intikker de tegenstander op een 1-0 voorsprong komt.

Het team is duidlijk volwassener geworden en laat dat zien door goed en kalm door te voetballen. Daardoor maakt Brent in de 5de minuut al bijna de gelijkmaker na een assist van Kayan. Vlak daarna maakt Siem de 1-1 met een prachtig doelpunt door een afstandschot die de bal hoog in het net laat belanden. Siem maakt zie niet vaak, maar als hij het doet dan zijn ze altijd mooi.

De rest van de eerste helft staat in het teken van druk zetten op de tegenstander. De toeschouwers zijn getuige van enkele prachtige combinaties van onze jongens, waarbij De Esch niet meer kan doen dan verdedigen en te proberen zand in onze geoliede machine te strooien. Daarbij valt op dat Brent vandaag als een soort Frenkie de Jong, de ene na de andere prachtige pass en actie aflevert. We komen regelmatig dicht bij een doelpunt en Koen grijpt telkens effectief in als De Esch gevaarlijk dreigt te worden.

Pas aan het begin van de tweede helft weet ATC het overwicht in een voorsprong om te zetten. Maro verzilvert een rebound uit een corner die was ontstaan nadat Doniël met een weergaloze solo een corner had afgedwongen.

Daarna schiet Maro, die erg op stoom was vandaag, op de paal om de druk verder op te voeren. Helaas moeten we vlak daarna in de 32ste minuut accepteren dat een schot van De Esch achter Koen in het net belandt. 2-2.

Dat was even niet de bedoeling en wordt dan ook meteen recht getrokken door een solo van Maro die afgeeft op Brent die de bal koel tussen de palen schuift. 2-3.

Daarna zet ons team de wedstrijd professioneel op slot en loopt gedecideerd uit naart 2-4 via een intikker van Liam en Ben die een minuut daarna in de 37ste minuut de 2-5 inschiet.

Dat de tegenstander dan in de laatste minuut nog voor 3-5 tekent, is voor de statistieken.

Een prima resultaat maar bovenal een uitstekend gespeelde wedstrijd. Als gevolg hiervan wordt er in de pers gespeculeerd over de toekomst van de technische staf. Rubel en Jan hebben inmiddels publiekelijk aangegeven dat ze geen ambities hebben om een technische rol bij het team op te nemen. Ze hebben alle vertrouwen in De Keizer en Coen. Bovendien zien zij nog veel uitdagingen in het vullen van de bidons en het plaatsen van de pionnetjes op het veld….