Assist: Kihan Siamak
40'

Groep 1 42

14 september 2019 8:30

Uw verslaggever van deze week was door zijn afwezigheid bij de wedstrijd van vorige week aangewezen op het wedstrijdverslag ervan. Teksten als trainingen die hun vruchten afwerpen, exponentiele groei en tegenstanders die hun borst wel nat mochten maken beloofden veel goeds!?

Was dit blinde clubliefde van de vorige verslaggever of zou het echt…

En of het echt was, Achilles ’12 had na afloop van de wedstrijd niet alleen de borst nat!

Vanaf de 1e minuut was duidelijk dat de Boys van Mart voor de overwinning kwamen. Er werd vooruit gevoetbald, druk op de bal gezet, goed samengespeeld en het publiek werd getrakteerd  op mooie acties en doelpunten. De tegenstander had weinig meer in te brengen dan zo af en toe een afstandsschot op doel. Het spektakel resulteerde na 40 minuten speel- en kijkplezier in een klinkende 4-8 overwinning.

Direct na de aftrap kreeg Ben al een grote kans, hij schoot helaas rakelings naast. Na een afgekeurd doelpunt van Achilles ‘12 in de 3e minuut was het wel raak voor Kihan. Met een mooie passeerbeweging wist hij zich vrij te spelen waarna hij met een verwoestend schot de keeper passeerde. Hierna volgde een periode waarin goed gevoetbald werd, resulterend in kansen die helaas niet omgezet werden in doelpunten. Wel werd aan de kant van Achilles gescoord met een afstandsschot. Nadat Koen door goed uitkomen nog een tegendoelpunt wist te voorkomen kwam het team op stoom. In een kort tijdsbestek scoorde Kihan tweemaal, de eerste via een bekeken passje van Siem. De tweede na een weergaloze solo van Doniel. De voorsprong van 1-3 kwam nog even in het gedrang door wederom twee effectieve schoten van Achilles ‘12. Op slag van rust was het Siem op aangeven van Ben die de stand terecht weer in het voordeel van ATC bracht, 3-4.

Nadat de jongens in de rust van verboden vruchten hadden geproefd was het hek van de dam. Het publiek uitzinnig van vreugde en het team van Achilles ‘12 gedesillusioneerd achterlatend brachten ze de eindstand naar 4-8, dit ging gepaard met goed voetbal en veel kansen. In de 23e minuut scoorde Liam op aangeven van Brent en 7 minuten later waren de rollen omgedraaid, Liam scoort de 4-6 na een fraaie solo van Brent.

De laatste 10 minuten waren voor Maro, eerst scoorde hij fraai op aangeven van Kihan om vervolgens als een ware Marodona de bal bij de aftrap te onderscheppen en met een fraaie solo vanaf de middenlijn te tekenen voor de 4-8.

Wat een mooie eerste overwinning van de boys. Als deze exponentiele groei zich doorzet….