ATC '65 MO13-1 wint in een super spannende wedstrijd van SEH MO13-1 met 2-1

SEH MO13-1

1e klasse 2

28 september 2019 11:45

H. Vriesema

Het beginsignaal van scheidsrechter Henk Vriesema klinkt 15 minuten later omdat SEH geïnformeerd was dat de  wedstrijd niet door zou gaan. Gelukkig hoorden ze op tijd dat dit niet klopte en reden ze vanuit Heerde naar Hengelo.
In het begin van de wedstrijd tasten beide teams elkaar af. De eerste kans is voor ATC als Tessa een hoekschop mooi voor schiet. Helaas verdwijnt het schotje van Linn naast de paal. Even later gaat Anne-Claire goed door op links maar haar schot gaat net voorlangs. Het spel gaat het eerste kwartier redelijk gelijk op, daarna maakt ATC het spel en creëren de meiden goede kansen. Demi H. gaat alleen op de keepster af maar deze verricht een super redding. Even later gaat Maartje goed door, maar ook nu staat de keepster in de felroze outfit een doelpunt in de weg. Vlak voor rust werkt ATC de bal niet goed weg. Deze komt tegen de rug van een speelster, belandt bij een SEH speelster en die schiet raak, 0-1. Gezien het spelbeeld tegen de verhouding in. Dit is tevens de ruststand.
Na de rust ziet het publiek hoe ATC goede kansen krijgt maar steeds opnieuw op de keepster in het roze stuit. Het is net of de meiden juist op het roze gaan schieten in plaats van laag en strak in de hoek. Maartje passt op links op Anne-Claire, die passeert enkele tegenstanders en geeft dan een prima voorzet op Maartje. Deze wordt door Maartje gemist maar Linn is ook mee gelopen en schiet, helaas op de keepster. Kort daarna schiet Anne-Claire net over. Het thuispubliek heeft het niet meer en komt regelmatig van de banken omhoog om te juichen, maar helaas is het steeds de keepster die een doelpunt voorkomt. Vooral de hoekschoppen die Tessa neemt, zorgen voor gevaar voor het doel van SEH. De bal gaat er echter maar niet in. Tessa en Demi H. spelen zichzelf goed vrij maar ook hun pogingen stranden op de keepster, de paal of de lat. Dan krijgt ATC de zoveelste hoekschop. Deze keer op rechts en Demi H. zet de bal goed voor. Uit de kluts komt de bal voor de voet van Carmen die zich niet bedenkt en vanaf de 16 meter schiet: raak! 1-1, eindelijk! Er gaat een gevoel van opluchting door het publiek. Enkele minuten later komt ATC verdient op voorsprong. Uit een hoekschop wordt de bal eerst weer van de lijn gehaald en over de achterlijn geschoten. Uit de hoekschop van Demi H. die daarop volgt, weet Anne-Claire de bal binnen te tikken, 2-1. Een verdiende voorsprong voor de meiden van ATC. SEH krijgt nog een goede kans na een lange bal naar voren, maar keepster Femke staat weer goed te keepen en voorkomt een doelpunt. De voorsprong komt daarna niet meer in gevaar en gezien het veldspel en de vele vele kansen, wint ATC MO13-1 verdiend van SEH MO13-1.