ATC MO13-1 wint met ruime cijfers van Excelsior MO13-1

ATC'65 MO13-1

1e klasse 2

14 oktober 2019 19:00

Anthony koetsier

Anthony Koetsier fluit om 19.00 uur voor de start van de wedstrijd. De meiden van ATC nemen meteen het heft in handen en het eerste wapenfeit van de wedstrijd is een schot van Anne-Claire met links na een prima actie dat door de keepster gepareerd wordt. Even later geeft Anne-Claire een pass op maat op Maartje. Zij heeft net teveel tijd nodig waardoor de keepster de bal tot een hoekschop kan verwerken. Demi H. neemt deze hoekschop en uit de kluts schiet Maartje raak, 1-0 voor ATC.  ATC blijft druk zetten op Excelsior. Anniek gaat heel goed door, geeft een prima bal op Demi H. die met een bekeken afstandsschot de 2-0 na 10 minuten spelen op het scorebord zet. Even later wordt het 3-0 voor ATC als Tessa op links een mooie actie maakt, Maartje bereikt die op haar beurt Demi H. aanspeelt en die schiet de 3-0 binnen. ATC krijgt voor rust nog twee goede kansen maar een bal van Anne-Claire gaat net naast en een schot van Demi H wordt door de keepster tegen gehouden.  Excelsior komt in de eerste helft niet in de buurt van het doel van keepster Femke. De verdediging onder leiding van Demi W. met Anniek, Suze en Mette staan goed en geven geen kans weg.
Na de pauze start ATC niet al te best. Het spel is de eerste minuten slordig en dat maakt dat Excelsior wat beter in de wedstrijd kan komen. Toch is het ATC dat scoort. Linn geeft een mooie steekbal op Anne-Claire die zich losmaakt van haar directe tegenstandster en perfect afrondt, 4-0. Vanaf dat moment gaan de ATC meiden weer voetballen. De tegenstander wordt op eigen helft onder druk gezet en komt er nauwelijks nog uit. En de paar keer dat ze in de zestienmeter van ATC komen, doet keepster Femke goed mee en voorkomt dat Excelsior kan scoren. Een hoekschop op rechts wordt door Demi H. goed voorgegeven. Sienna kopt, maar de bal wordt van de lijn gehaald, daarna wordt de bal nog 2 of 3 keer nipt van de lijn gehaald tot Anne-Claire dan toch het net weet te vinden, 5-0. Ook de 6-0 wordt gemaakt door Anne-Claire. Maartje gaat op rechts goed door en geeft een pass op Anne-Claire die doeltreffend afrondt. Enkele minuten later geeft Mette een pass op Anne-Claire maar de keepster komt goed haar doel uit. Helaas voor de keepster wordt de bal door ATC opgepakt. Demi H. ziet dat de keepster nog niet terug is in haar doel en schiet met een bekeken schot van afstand de 7-0 binnen. ATC krijgt nog een paar kansjes maar het lukt Sienna en Jonne niet te scoren. Het laatste doelpunt van de wedstrijd wordt gemaakt door Demi H. Anne-Claire gaat op links goed door, geeft de bal op Sienna die de bal prima voorgeeft op Demi en die weet wel raadt met deze kans: 8-0.
Een prima overwinning voor de meiden van ATC die vanavond een maatje te groot waren voor Excelsior.