ATC '65 MO13-1 verliest van koploper met 1-3

Avanti W. MO13-1

1e klasse 2

9 november 2019 10:15

E.R. (Ewout) de Boer

Vanmorgen staan de meiden van ATC '65 MO13-1 gemotiveerd op het veld tegen koploper Avanti W. De uitwedstrijd zit nog in het geheugen van de meiden, waar de fluitende coach een hoofdrol had in de uitslag. De eerste minuten spelen beide teams onrustig en leiden veel balverlies. ATC gaat richting Avanti doel en een speelster van Avanti maakt hands randje 16meter gebied. De scheidsrechter doet het fluitje in zijn mond maar besluit dan toch om niet te fluiten. Avanti knalt de bal naar voren en uit de counter is het raak, 0-1.  De staf van ATC snapt niet waarom de scheidsrechter toch niet floot voor hands... Enkele minuten later is het opnieuw Avanti dat richting het doel van keepster Maartje gaat. Die komt heel goed uit en voorkomt een doelpunt. ATC zet een aanval over de rechterflank op via Linn, Demi H en Anne-Claire. Die geeft een voorzet op Tessa maar haar schot wordt, helaas, gepakt door de keepster. Het spel golft redelijk op en neer. Avanti is fysiek sterk en gretig op de bal. ATC komt hierdoor niet echt aan voetballen toe. Dan gaat de spits van Avanti opnieuw op keepster Maartje af die wederom fantastisch keept en een doelpunt voorkomt. Aan de andere kant van het veld gaat Anne-Claire even later alleen op de keepster af met een verdedigster in haar nek. De bal wordt door deze verdedigster teruggespeeld op de keepster die de bal oppakt. Volgens de staf van ATC is dit een terugspeelbal, maar de scheidsrechter denkt hier anders over en fluit niet, helaas.
Voor rust is Avanti nog één keer gevaarlijk maar ook nu is keepster Maartje alert en verricht een prima redding. Ruststand 0-1.
Na rust start ATC goed. Maartje geeft een prima pass op Anne-Claire die helaas net naast schiet. Avanti heeft een ijzersterke verdedigster achterin staat, waar de voorhoede van ATC bijna niet langs komt. Een aanval van ATC wordt door haar onderschept en ze geeft een pass naar voren. Hier weet de spits van Avanti, ook erg sterk, wel raadt mee: 0-2. En kort hierna wordt het 0-3 door een fout in de verdediging van ATC..  Het lukt ATC nog iets terug te doen. Bij een aanval maakt een verdedigster van Avanti hands. De scheidsrechter legt de bal op de stip en Demi H. schiet de bal feilloos in de hoek, 1-3. Er volgen nog wat hachelijke momenten voor het doel van keepster Femke, maar die staat goed te keepen en houdt de ballen tegen.
Eindstand 1-3. Avanti is een fysiek sterke ploeg waartegen ATC moeite heeft om zelf te gaan voetballen en Avanti boekt een verdiende overwinning. Volgende week staat de uitwedstrijd in Heerde tegen SEH op het programma en hopelijk gaan de drie punten dan mee terug naar Hengelo.