ATC MO13-1 neemt na goede wedstrijd de 3 punten mee terug uit Heerde

1 - 6

ATC'65 MO13-1

1e klasse 2

16 november 2019 13:00

Vandaag staat de uitwedstrijd naar SEH in Heerde op het programma. In verband met de intocht van Sinterklaas in Apeldoorn en mogelijke drukte daardoor rondom Apeldoorn, rijden we via het Wijhe Veer, met de auto op het pontje, naar Heerde. Een leuke nieuwe belevenis voor de meiden. Daarna concentreren voor de wedstrijd als om 13 uur het fluitsignaal klinkt. ATC neemt meteen de leiding in de wedstrijd al is het spel de eerste paar minuten een beetje chaotisch. Na tien minuten spelen geeft Noëlle een pass op Anne-Claire die zich ontdoet van haar directe tegenstander, nog een 2e tegenstander achter zich laat en met een bekeken schot in de verre hoek goed afrondt, 0-1. ATC maakt het spel en probeert op 2-0 te komen. Na 20 minuten spelen brengt Demi H. een corner voor het doel en is het Carmen die scoort, 0-2. SEH probeert wat terug te doen en schiet twee keer op het ATC doel, maar keepster Maartje staat goed te keepen en houdt haar doel schoon. ATC creëert een aantal kansen. Anne-Claire krijgt een mooie bal, maar haar schot wordt door de keepster tegengehouden. Een afstandsschot van Suze gaat net naast. Dan komt na 25 minuten de 0-3 op het scorebord. Demi H. weet zich tussen drie tegenstanders uit te spelen, ziet Anne-Claire vrij staan en passt de bal op haar. Die scoort met een prachtig afstandsschot de derde goal voor ATC. Even later ziet de scheidsrechter een schouderduw als een overtreding en krijgt SEH een vrije bal op zo'n 18 meter van het doel. Deze wordt onhoudbaar en mooi ingeschoten, 1-3. SEH krijgt voor rust nog een keer de gelegenheid om van randje 16 te schieten. Het schot wordt gevaarlijk omdat het van richting wordt veranderd, maar keepster Maartje verricht een super redding. Dan is het rust.
In het begin van de 2e helft gaat het gelijk op. ATC zet een aanval op waarbij Anne-Claire de achterlijn haalt aan de rechterkant en een voorzet voor het doel geeft, die door Maartje prima met links wordt afgerond, 1-4. Hierna gaat ATC door en is SEH vooral aan het verdedigen. Als ze al in de buurt van het doel van keepster Femke komen, wordt er goed verdedigd door de laatste linie van ATC met Suze, Mette, Anniek en Demi W. Het 5e doelpunt van ATC komt op het scorebord na de mooiste aanval van de wedstrijd. De aanval begint op links waarbij Carmen vanaf de hoekvlag de bal terug op Tessa geeft. Die schiet goed en strak in op Anne-Claire maar het is erg druk rondom de zestien aan die kant. Anne-Claire schiet de bal terug naar het middenveld naar Demi W. Die passt op rechts naar Jonne die de bal doorspeelt naar Demi H. Die maakt een mooie ééntwee met Linn waarna Demi H. een voorzet op maat geeft op Anne-Claire die vrij voor het doel staat en scoort. Een aanval die op links begon en via rechts uiteindelijk wordt afgerond over een aantal schijven. Erg goed samenspel van de meiden.  Het 6e en laatste doelpunt van de wedstrijd wordt gemaakt door Demi H. Ze kapt en draait haar tegenstanders dol en rondt goed af. 1-6.
Eindstand 1-6 na een prima wedstrijd van de meiden. ATC keert dan ook verdiend met drie punten huiswaarts.