IJVV MO13-1 en ATC '65 MO13-1 delen de punten

1 - 1

ATC'65 MO13-1

1e klasse 2

30 november 2019 10:15

Om 10.20 uur begint de wedstrijd in IJsselmuiden van IJVV MO13-1 tegen ATC MO13-1. Er wordt gespeeld op gras en de meiden van ATC moeten hier eerst even aan wennen.  Het spel is slordig en passes komen niet aan. Na zo'n 15 minuten spelen schiet keepster Sienna de bal ver uit. Demi H. pakt de bal op vanaf de middenlijn, passeert haar directe tegenstandster en gaat alleen op de keepster van IJVV af. Ze schiet de bal goed in de verre hoek binnen, 0-1 voor ATC.  ATC is de betere ploeg in deze fase van de wedstrijd. Demi H. neemt een hoekschop. Deze wordt door IJVV niet goed weggewerkt en komt uiteindelijk voor de voeten van Demi W. Zij schiet de bal binnen, echter de vlagger heeft buitenspel geconstateerd. Enkele minuten later is het opnieuw keepster Sienna die de bal ver uit schiet.  Demi H. vangt de bal op en geeft een pass op Anne-Claire. Die komt vanachter haar tegenstander vandaan en kan alleen op de keepster van IJVV af. De vlagger van IJVV heeft liever niet dat ATC scoort en steekt, volledig onterecht, ook volgens het eigen thuispubliek, de vlag in de lucht. Dit signaal wordt door de scheidsrechter overgenomen. Geen 0-2 voor ATC dus. Met een 0-1 voorsprong voor ATC gaan beide teams de rust in.  Na de rust is ATC beter en moet IJVV het betere duw- en trekwerk inzetten om te voorkomen dat ATC tot scoren komt. De scheidsrechter vindt dit allemaal prima, er mag zelfs geduwd worden als de bal buiten het veld is... IJVV probeert de bal achter keepster Anniek te krijgen, maar Anniek let goed op en komt goed uit als dat nodig is.  Een aanval van IJVV wordt door Femke onderbroken en zij weet Noëlle te bereiken. Noëlle geeft vervolgens een goede pass op Anne-Claire die richting IJVV doel gaat. Ze wordt echter goed geblokt. Na 15 minuten spelen gaat Anne-Claire op links goed door en geeft een voorzet op Maartje. Maartje schiet, maar de keepster redt en werkt de bal weg. Het afstandsschot van Linn dat volgt, wordt ook door de keepster weggewerkt. Even later is IJVV in de aanval. Anniek verricht een goede redding, maar dan lukt het een speelster van IJVV toch om vanaf de zestien de bal onhoudbaar binnen te schieten met een mooi afstandsschot, 1-1.  ATC gaat op zoek naar de winnende treffer en zet een tandje bij. Er komen ook kansen.  Demi H. wordt in de zestien net voor ze op doel wil schieten op haar hak getrapt en gaat onderuit. De scheidsrechter ziet er geen strafschop in...... Vlak voor tijd geeft Maartje, nadat ze haar lichaam goed ingezet heeft om de bal te pakken, een mooie pass op Anne-Claire. Die maakt zich los van haar twee tegenstanders en gaat op de keepster af. Haar schot mist helaas net scherpte en de keepster weet de bal tot grote opluchting van de thuisclub weg te stompen.  Anne-Claire pakt de bal meteen weer op maar helaas, haar schot verdwijnt net naast het doel.  Dan fluit de scheidsrechter af. Eindstand 1-1. De meiden van ATC voelen zich de verliezer van deze wedstrijd door de zeer partijdige inzet van de vlagger en de scheidsrechter die ook duidelijk voor de thuisploeg was.