BWO MO13-1 wint geflatteerd van ATC MO13-1

4 - 1

ATC'65 MO13-1

1e klasse 2

5 oktober 2019 11:15

Om 11.15 uur begint de Hengelose derby tussen BWO MO13-1 en ATC MO13-1. Een aanval van ATC wordt door BWO onderschept en na drie minuten spelen kijkt ATC tegen een achterstand aan, 1-0. De meiden van ATC spelen vandaag zonder Nienke die naar de MO15-1 is gegaan en ook mist het team Anne-Claire. De meiden moeten even wennen aan de aangepaste opstelling. Sienna gaat op rechts na een één-tweetje met Maartje goed door en ze rondt, enigszins gelukkig, af: 1-1. ATC heeft een licht veldoverwicht in deze fase van de wedstrijd. Sienna gaat nog weer een keer goed door op rechts en de keepster van BWO werkt de bal met moeite tot een hoekschop. Deze levert helaas niks op. Een schot van afstand van Mette wordt door de keepster tegengehouden en een prachtig bekeken afstandsschot van Demi H. gaat maar net naast. Het zit ATC niet mee. BWO is fysiek sterk en maakt het ATC lastig. Uit een counter gaat de spits van BWO alleen op keepster Femke af. Suze, die een hele goede wedstrijd speelt, blijft goed meelopen en maakt het haar lastig. Ze schiet maar keepster Femke verricht een super knappe redding. Het publiek applaudisseert, zelfs BWO. Kort voor rust gaat een speelster van BWO op rechts goed door langs de verdedigster van ATC en geeft de bal voor. Deze wordt binnengetikt. 2-1 voor BWO en dat is tevens de ruststand.
Na rust gaat het spel op en neer. BWO is fysiek sterk en de meiden van ATC komen hierdoor niet echt lekker in hun spel. BWO laat ATC komen en probeert dan te counteren met hun snelle sterke voorhoedespeelsters. Dan gaat Jonne op links goed door en speelt haar tegenstander uit. Helaas weet de keepster de bal weg te werken en blijft het 2-1. In de slotminuten van de wedstrijd scoort BWO uit een tegenaanval en even later ietwat gelukkig ook nog uit een hoekschop waardoor de stand van 4-1 op het scorebord komt te staan. Dan fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. ATC verliest geflatteerd met 4-1. BWO was effectiever in de afronding. Volgende week wacht ATC de koploper van de competitie, IJVV uit IJsselmuiden.