De Tubanters 1897 JO11-1

Hoofdklasse 11

30 oktober 2019 18:30

Onbekend

Een doordeweekse avond wedstrijd staat op het programma en dit keer voor de tweede keer in de competitie tegen Tubanters uit Enschede. De eerste pot tegen het JO11-2 team hebben we met 10-0 gewonnen maar dit team heeft zich uit de hoofdklasse competitie getrokken. We konden dus opnieuw beginnen om 3 punten veilig stellen en dan nu tegen de JO11-1.

ATC JO11-1 was er klaar voor en dat was duidelijk te zien in de 1e kwart. Met bij vlagen mooi tiki taka voetbal, het spel verplaatsen van links naar rechts om de snelheid erin te houden en regelmatig opkomen vanuit de verdediging zorgen ervoor dat we dreigend waren. Het mocht nog niet resulteren in een goal. De tweede kwart is begonnen en waar we in de eerste kwart mee bezig waren vervolgde zich. Alhoewel de eerste schoten van de tegenstander kwamen wisten we dankzij twee goede opbouwende acties de 1- en de 2-0  te scoren. Deze goals hadden we ook nodig en gaf het extra vertrouwen om de wedstrijd te blijven domineren. De derde kwart is begonnen en hier en daar wordt het spel wat fysieker, want daar ligt ook de kracht van deze tegenstander. We laten ons niet uit ons spel halen en blijven goed voetballen en elkaar opzoeken met combinaties. Hieruit vallen goede kansen en met een weergaloos schot ploft de 3-0 binnen en de 4-0 valt ook vrij snel dankzij een individuele actie. Samen spelen, spel goed opbouwen, de zijkant goed gebruiken, kort erop zitten en individuele acties, het is een complete ATCJO11-1 voetbalavond. Het smaakt naar meer en om duidelijk te maken dat er vanavond niets te halen viel op het complex van ATC bleven we scoren. In de vierde kwart beloonden we ons goede spel en inzet met drie extra goals waarmee de eindstand op een verdienstelijke 7-0 eindigde. Met veel steun weer van de ouders langs de kant en andere sympathisanten wisten de jongens een mooie voetbalvond neer te zetten. Rangen en standen zijn niet het allerbelangrijkste maar de groei van JO11-1 zet zich voort door een mooie 2e plek in de competitie. Het seizoen duurt nog even, maar als de jongens dit iedere wedstrijd kunnen leveren dan zit er zoveel in.