In een super spannende gelijkopgaande wedstrijd trekt BWO aan het langste eind en bekert door

ATC'65 MO13-1

2 - 3

BWO MO13-1

Groep 2 01

25 januari 2020 8:30

Ewout de Boer

Het is nog donker op het ATC complex als de meiden van ATC MO13-1 zich verzamelen in de kleedkamer. Vandaag staat de volgende ronde in de beker op het programma en wordt er thuis gespeeld tegen BWO MO13-1. In de competitie ging de strijd twee keer gelijk op en won BWO beide keren. Vandaag willen de ATC meiden graag een keer als winnaars van het veld stappen. Ewout de Boer fluit om 08.30 uur voor het begin van de wedstrijd. De eerste 20 minuten gaat het gelijk op. BWO en ATC creëren beide enkele kansjes maar gescoord wordt er niet. Dan krijgt ATC een hoekshop. Die wordt mooi voorgegeven door Demi H. maar ATC is vervolgens niet fel genoeg op de bal. BWO kan de bal hard naar voren schieten en daar weten de fysiek sterke en snelle voorhoedespeelsters van BWO wel raad mee. Keepster Maartje is kansloos, 0-1 voor BWO.  ATC krigt in de eerste helft ook enkele kansjes maar de schoten op doel missen voldoende kracht om echt tot problemen voor de BWO keepster te leiden. Aan de andere kant van het veld verricht keepster Maartje enkele goede reddingen. BWO had een doelpunt al geteld maar met een katachtige reactie weet Maartje te voorkomen dat BWO op 0-2 komt. Dan is het rust. Na rust is ATC de sterkere ploeg. De meiden zetten goed druk, voetballen vooruit en BWO komt onder druk te staan. ATC krijgt veel hoekschoppen maar de bal wil er maar niet in. Uit weer een hoekschop van Demi H. komt de bal uit de kluts weer voor haar voeten. Ze bedenkt zich niet en schiet met links de bal in de verre hoek binnen, 1-1.  ATC zet door en houdt de druk vast. Er volgen vele hoekschoppen. De grensrechter van BWO begint oneerlijk te vlaggen maar scheidsrechter Ewout de Boer houdt het spel goed in de gaten en corrigeert de grensrechter wanneer nodig.  Complimenten aan de scheidsrechter hiervoor; het gedrag van de grensrechter is bepaald geen fair play. Dan krijgt ATC weer een hoekschop. Demi H. geeft de bal super mooi voor en Linn schiet de bal met een volley uit de lucht in één keer binnen, 2-1 voor ATC. Zou het dan eindelijk lukken BWO te verslaan? ATC krijgt kansen op 3-1 maar een schot van Anne-Claire mist kracht en met kunst en vliegwerk weet BWO enkele keren bij een hoekschop te voorkomen dat er wordt gescoord. Uit een van deze momenten wordt opnieuw de bal hard naar voren geschoten en bereikt de BWO spits. Die weet zich van haar directe tegenstandster te ontdoen, gaat alleen op keepster Maartje af en scoort, 2-2. Het is super spannend.... De wedstrijd golft nu op en neer. ATC valt aan, komt dicht bij het doel van BWO maar de bal wordt weggewerkt.  In de laatste minuut krijgt de linksbuiten van BWO de bal, ze speelt haar tegenstandster goed uit en scoort, 2-3. De scheidsrechter fluit vervolgens af.
Wat jammer. Op basis van de 2e helft had ATC de beste kansen om als winnaar van het veld te stappen. De meiden hebben het super goed gedaan, maar helaas trekt BWO, opnieuw, aan het langste eind en gaat door in de bekercompetitie.