6 - 2

Losser JO11-1

25 januari 2020 9:30

Thom Overbeek

Laatste oefenpot voordat de competitie van start gaat en een bekende tegenstander op het programma. Losser 11-1 kennen we en gaan we ook ontmoeten in de competitie. Mooi moment om te zien waar we staan en om de leerpunten uit de wedstrijd van maandag uit te voeren. De opstelling was anders en enige reuring ontstond er langs de kant. Feit was dat we niet in de traditionele opstelling stonden maar in een 2-3-2 formatie. We begonnen zeer sterk aan de wedstrijd en een andere opstelling had direct effect op de opbouw en positionering van de jongens. Er werd volop samengespeeld en tikkie-takka combi’s werden er gemaakt. De ouders zaten te genieten van het mooie spel en de snelheid die erin zat. Niet normaal hoor wat we soms zagen aan mooie combi’s. Genieten was het! Het omschakelen en druk houden op Losser ging ook goed waardoor we in de eerste twee kwarten heel mooi voetbal van beide! kanten zagen. 0-0 was de stand na de helft van de wedstrijd en als wel vaker bij andere tegenstanders, maakten we het verschil vanaf de derde kwart. Nu werd zichtbaar dat het muf spelen van de tegenstander door sterke combinaties, 1-2x aanraken en druk houden echt effect heeft, want de scorende motor van de jongens is van start gegaan. Zonder teamwork geen doelpunten en dankzij zeer scherpe passes en combi’s kwamen we op voorsprong. Individuele goals werden gemaakt door echt waanzinnige passes en samenspel en in de derde kwart kwamen we op een verdiende, maar niet zonder tegenstand, 3-1 voorsprong. Even bijkomen hoor want wat zagen we mooi voetbal van de jongens en wat waren ze ‘aan’. Vierde kwart gaat van start en Losser weet ook goed druk te houden op ons spel. Gelukkig zagen wij wel kans om de score uit te breiden wat nodig was om ons spel er echt doorheen te drukken. De goals kwamen nu niet alleen door goed te voetballen, elkaar op te zoeken in combinaties maar ook met individuele acties en schoten. Uiteindelijk komt de score op 6-2. Een echte wedstrijd hebben we vandaag gezien, een goede tegenstander maar bovenal een team in een andere opstelling zien spelen wat echt positief uitpakte op veel fronten. Strijd, veel doelpunten en lachende gezichten. Prachtige voetbalochtend!

ATC JO-11-1 is klaar voor de tweede helft van de competitie.