In een spannende wedstrijd delen ATC en BWO de punten

3 - 3

BWO MO13-1

1e klasse 4

7 maart 2020 8:30

Om half 9 fluit scheidsrechter Henk Vriesema voor de aftrap ATC MO13-1 - BWO MO13-1.  Vorig seizoen stapte BWO twee keer als winnaar van het veld en ook in de bekerwedstrijd enkele weken geleden, wist BWO in de laatste 6 minuten een 2-1 achterstand om te buigen naar een 2-3 overwinning. Het eerste kwartier van de wedstrijd op veld 5 gaat het spel op en neer en worden er geen kansen gecreëerd. Daarna is BWO een paar keer gevaarlijk uit een hoekschop, maar het lukt hen niet te scoren. Mede dankzij goed verdedigerswerk van Maartje en Jonne en goed keeperswerk van Femke. Het gevaar van ATC komt van de linkerkant waar Demi H. het haar directe tegenstandster erg lastig maakt. Met een mooie actie speelt ze drie speelsters uit, geeft de bal op Anne-Claire die op goal schiet, maar de keepster weet de bal weg te stompen en voorkomt een doelpunt. Vlak voor rust gaat Carmen op rechts goed door, geeft de bal op Anne-Claire die vanaf de achterlijn de bal voor geeft. Carmen maakt het de verdediging van BWO zo lastig dat ze de bal niet kunnen wegwerken. Demi H. is alert en schiet de 1-0 binnen. Tevens ruststand. In de tweede helft hetzelfde beeld. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd. ATC komt op een 2-0 voorsprong. Anne Claire geeft een pass op Demi H. die prima afrondt, 2-0. Helaas scoort BWO vlak hierna de aansluitingstreffer met een onhoudbaar en mooi schot van afstand. Keepster Jonne kan hier niets aan houden. Even later komt BWO zelfs gelijk door een cadeautje van de ATC verdediging. Het blijft spannend. Met nog een kleine 10 minuten te spelen gaat Demi H goed door, verovert de bal en geeft een steekpass op Anne-Claire. Die maakt zich los van haar directe tegenstandster en schiet de bal binnen. ATC komt voor de derde keer deze wedstrijd op voorsprong, 3-2. Helaas voor ATC laten ze de BWO speelster met het harde schot toch nog een keer schieten. Keepster Jonne is kansloos en het staat 3-3.
Dit is ook de eindstand. ATC heeft eindelijk niet verloren van BWO, maar gezien het spelbeeld van vanmorgen voelt het toch een beetje als verliezen. Want winst zat er in vandaag.