2e klasse 05

8 februari 2020 10:00

Onbekend

Wedstrijdverslag Rood Zwart JO9-2 vs ATC ’65 JO9-2, 8 Februari 2020

Volgend op de overtuigend gewonnen eerste competitie wedstrijd, na een bewogen winterstop, tegen De Tukkers, staat vandaag de uitwedstrijd tegen Rood Zwart uit Delden op de kalander. Ondanks een slechte voorbereiding op deze wedstrijd omdat door verschillende omstandigheden de jongens nauwelijks hebben getraind, waren zowel spelers als de vaste, grote groep fans uiterst optimistisch. Belangrijkste factor in deze positivisme zat in het feit dat we vandaag pas om 09.00 uur bij de JOP zouden vertrekken. Dit is minimaal een anderhalf uur later dan we normaal gewend zijn bij uitwedstrijden. Dat scheelt nogal in hoe je de wereld beschouwt op zaterdagochtend.

Er stond nogal wat op het spel voor de jongens omdat we allemaal overtuigd waren dat ook vandaag een overwinning met dubbele cijfers zou worden behaald, waarmee De Keizer voldoende munitie zou hebben om richting het KNVB Hoofdbestuur de case te maken dat dit team toch echt minimal een klasse hoger hoort te spelen. Daarbij moet aangetekend worden dat de tegenstander in zowel letterlijke als in figuurlijke zin geen naam heeft; Rood-Zwart….uit Delden??

Nu moeten we hierbij melden dat dit louter de houding van de fans was, omdat sommige van de jongens ondanks het wegvallen van de training op donderdag zelf een veld hadden gehuurd op het ATC complex om op vrijdag nog even goed te trainen. Geen sprake van onderschatting of hoogmoed hier. Beelden hiervan zijn op sociale media te bekijken.

De reis naar Delden verliep voorspoedig omdat de locatie op alle navigatie systemen te vinden was. Bij aankomst was iedereen positief verrast door de ligging en kwaliteit van het Rood-Zwart complex. Met name de kantine, was van grote architectonische waarde met een hoge mate van functionaliteit. Dat kwam goed uit omdat Delden toch dichterbij lag dan we dachten en de fans dus meer dan genoeg tijd hadden te genieten van de service en uitzicht vanuit de kantine.

Ondertussen was De Keizer druk met de jongens de wedstrijdtactiek door te nemen en de inmiddels ingesleten patronen in de warming-up te oefenen. Een kleine tegenvaller vandaag was dat we onze super verdediger Siem moesten missen. Stipt om 10.00 uur kwamen de fans de kantine uit slenteren om precies op tijd getuige te zijn van het eerste fluitsignaal.

De wedstrijd begon waar de vorige was geëindigd. De jongens zetten vanaf de aftrap meteen druk en dat resulteerde in de eerste minuut al in een prachtig afstand schot van Doniël die in de kruising achter de keeper van de tegenstander belandde. Daarmee leek alles te verlopen zoals we allemaal hadden voorspeld en was De Keizer al aan het kijken op welk nummer hij de KNVB voorzitter het best kon bereiken.

We werden echter snel van slag gebracht omdat Rood-Zwart meteen na de aftrap al gelijk maakte en nog geen 6 minuten later liet het score bord een stand zien van 4-1. Het was duidelijk dat ook deze tegenstander mogelijk door de KNVB verkeerd was ingedeeld. Er liepen een paar uitstekende spelers bij de tegenstanders die over een uitstekend schot beschikten en dat opmerkelijk vaak effectief inzetten. Coen had er zijn handen maar vol aan.

Het was ook al snel duidelijk dat een aantal van onze jongens die de afgelopen weken in topvorm verkeerden een iets mindere dag hadden. Maar gelukkig kan je klasse niet geheel doen verdwijnen. Dat bleek dan ook in het geval van Brent, die de afgelopen weken uitstekend aan het voetballen is en ons steeds vaker doet genieten van zijn fijne traptechniek. Zo ook vandaag in de 9de minuut, waar hij na het opvangen van de aftrap van de keeper van de tegenstander, de bal van grote afstand in de netten deed belandden als of het niets was en ons op 4-2 bracht.

Daarmee kantelde de wedstrijd en lieten onze jongens weer een aantal prachtige combinaties zien die leidden tot grote uitgespeelde kansen. Helaas waren we niet even effectief vandaag, terwijl de tegenstander in de 12de minuut de stand op 5-2 bracht. Net voor rust wist Ben na een sterke onderschepping van Liam, die overigens uitstekend speelde, de stand op 5-3 te brengen.

Het is rust en de jongens verzamelden zich rond de Keizer, alwaar de waterbidons zoals altijd netjes gevuld, gretig werden gebruikt om energie te tanken. We stonden achter, maar er was geen enkele reden voor spelers, staf en fans om te denken dat we deze wedstrijd niet winnend gingen afsluiten.

Deze oprechte zelfvertrouwen werd enigszins ingedeukt door weer een afstandschot die in de eerste minuut van de tweede helft achter Coen belandde. Hierop volgende een prachtige combinatie over meerdere schijven (Kees, Ben, Maro) die resulteerde in een prachtige assist van Doniël naar Liam die heel beheerst doch gedecideerd scoorde. Daarna liet Maro van zich horen door een mooie assist te geven op Doniël die de stand op 6-5 bracht, 2 minuten voor het einde. De jongens waren op jacht naar de gelijkmaker, maar zoals vaak in deze situaties, vallen er dan gaten waar de tegenstander van profiteert, dus ook vandaag. In de 31ste en 32ste minuut wist Rood-Zwart de eindstand op 8-5 te brengen.

Belangrijk te melden dat we vandaag wel erg effectief waren in de penalty’s na de wedstrijd. Die hebben we zeker gewonnen.

De conclusie na de wedstrijd is dan ook dat de KNVB niet alleen ons, maar ook de andere tegenstanders verkeerd heeft ingedeeld. Hierdoor hebben we een competitie die toch enigszins opgewassen is tegen onze jongens. Daarmee zien we af van een procedure tegen de KNVB, maar geven onze positie, dat de KNVB ons te laag heeft ingedeeld, niet weg.