Om half 9 zijn de jongens klaar voor de wedstrijd.

ATC'65 JO11-1

Hoofdklasse 06

1 februari 2020 8:30

R.C. (Rick) Tuinbeek

Vroeg in de ochtend verzamelt JO11-1 zich bij de Jop om op tijd in Enschede te zijn voor de competitiewedstrijd tegen Sparta. Het vroege tijdstip is even wennen voor sommigen, maar om half 9 zijn de jongens klaar voor de wedstrijd.

Sparta begint fanatiek en zet vroeg druk. ATC probeert hieronder uit te voetballen. Dat gaat moeizaam, maar onze jongens breken af en toe gevaarlijk uit. Naar mate het eerste kwart vordert komt het initiatief meer bij ATC te liggen. Sparta ligt op de loer en aast op de counter. De grootste kans is een geweldige pass van Dorian op Bram. Helaas hobbelt de bal net naast.

De jongens beginnen gemotiveerd aan het tweede kwart. De eerste kans is gelijk voor ATC. Een strak schot wordt door de keeper naast getikt. Het spel golft daarna op en neer. Het is uiteindelijk Sparta die de eerste kans weet te verzilveren 1-0. Na een geweldige pass zet Bram de stand op 1-1.

ATC begint furieus aan het derde kwart. Pepijn tikt de bal langs de keeper en via de binnenkant van de paal hobbelt de bal binnen, 1-2. Het is daarna ATC dat het intitiatief heeft. Mooi combinatievoetbal wordt gecombineerd met hard werken.

In het vierde kwart probeert Sparta wat te forceren, maar verdedigend staat ATC als een huis. Kansen volgen, maar de keeper van Sparta staat goed en ook de paal staat een doelpunt van ATC lange tijd in de weg. Bram maakt uiteindelijk aan alle twijfel een einde, 1-3. Sparta probeert het nog een laatste keer en knikt zich terug tot 2-3.