JO19-1 degelijke overwinning op Achilles 1894

Achilles 1894 JO19-1

Divisie 3 D

8 oktober 2020 20:30

M.L. (Macello) Oude Wesselink

Donderdagavond speelde JO19-1 de inhaalwedstrijd tegen Achilles 1894 uit Assen. Voor beide ploegen pas de tweede wedstrijd. Vanaf de eerste minuut was JO19-1 de bovenliggende partij zonder tot goed voetbal te komen. De tegenstander beperkte zich tot lange ballen van achteruit op de snelle aanvallers. In het eerste half uur kregen beide ploegen kansen op de openingstreffer. Na 32 minuten spelen zette de net ingevallen Thomas Hannink goed druk naar voren en kwam de bal uit de kluts voor de voeten van Vital Kakesa die beheerst de 1-0 scoorde. Zes minuten later was het alweer gelijk na balverlies aan de zijlijn en een zondagsschot van een speler van Achilles 1894.

De tweede helft gaf een ongewijzigd spelbeeld. ATC'65 de betere ploeg, maar nog altijd zonder goed voetbal en veel onnodig balverlies. Na 72 minuten spelen werd een hoekschop door Stan ten Dam kort genomen op Thijmen Gigengack. Zijn voorzet werd weggekopt naar de rand van de zestien en door Kyan Pelupessy met een droge schuiver gepromoveerd tot de 2-1. Niet heel veel later passte Quint Wolsink de bal in op Ruben Katalanc, die van achteruit zich zelf naar voren katapulteerde en via tussenstation Lucas Overkamp de 3-1 op het scorebord zette. Vlak voor tijd kon Achilles 1894 nog terug komen tot 3-2 maar wist Thijs Terhalle dit met een reflex te voorkomen.