ATC'65 VR1 wint eerste competitie wedstrijd

2e klasse D

20 september 2020 10:45

Hüseyin Seker

Zondag 20 september, op een zonovergoten hoofd-veld, spelen wij dan onze eerste competitiewedstrijd tegen OSC uit Nijmegen.

Allereerst nog even naar de bestuurskamer, wedstrijdbespreking. Verder bouwen op waar we de afgelopen weken op hebben getraind en zoals we in de beker hebben gespeeld. Niet geheel onverdienstelijk zoals we nu weten.

Toch wel een beetje spannend, een 2e klasse tegenstander, vorig seizoen in de uitwedstrijd nog van verloren met 2-0. OSC dat als 4e in de competitie stond op het moment dat de wedstrijden geen doorgang meer konden vinden. Gezien hun doelsaldo, zou het een taaie wedstrijd kunnen worden. Ze scoren niet veel, maar krijgen ook zeer weinig doelpunten tegen. Uit het promotieverslag van OSC bleek in ieder geval dat ze van Westervoort hebben gewonnen in 2018, met 2 doelpunten uit grote afstand, we zijn gewaarschuwd.

Na de gebruikelijke plichtmatigheden kan de wedstrijd dan beginnen. De verdediging staat als een huis, OSC creëert nauwelijks kansen, ze spelen op de counter en in de aanval vaak met 3 man achterop, om zo een overtal in het middenveld te verkrijgen.  Combinerend zijn ze sterk en snel, ook het verleggen van de bal gaat OSC goed af, echter alle diepe passes zijn voor Annemiek, onze keeper, of voor de verdediging. Een paar loopacties van de zeer snelle nummer 14, die dan weer op rechts, dan weer op links speelt komen bij ons doel, maar er komt geen echte dreiging uit.

Wij zelf daarentegen krijgen een aantal hele mooie kansen, Joyce, met een mooie mogelijkheid voor een schot vanaf de 16 meter, op het bijna lege OSC doel. Lisanne kon helaas na deze poging de bal ophalen achter de ballenvanger, achter de struiken, aan de andere kant van de weg, kracht zat er dus genoeg achter, richting helaas iets minder. Ook Esmee had een paar maal een mooie kans, de keeper van OSC stond goed en de ballen troffen geen doel. Als laatste had Manou een geweldige kans, bijna voor open doel. De keeper werkte echter als een soort van magneet en ook deze bal wist ze te keren. Helaas werd ook nog een geweldige diepte-pass van Ana afgefloten vanwege vermeend buitenspel van Esmee, die vrij achter de tegenstander kwam. Helaas was de verbinding met de VAR in Zeist niet beschikbaar.

0-0 de rust in. Na de rust kwam Aniek in het veld voor Anouk op de links-buiten. Afgesproken verder niets te veranderen, doorgaan en proberen toch tot scoren te komen, we hadden tenslotte diverse kansen weten te creëren. Het bleef echter taai. De keeper van OSC stond goed en wist ook nu weer diverse aanvallen af te weren tot aan onze hoekschop op rechts. Joyce, met het gezicht naar de middenlijn, krijgt deze op de slof en trekt de bal naar achteren, richting de eerste paal. De keeper is verrast, raakt deze nog aan maar rolt alsnog het doel in, de bevrijdende 1-0.

Het is warm en de inzet beging langzaam zijn tol te heffen. De nummer 14 echter van OSC leek op Duracel te lopen, ze bleef op scherp en wist het onze verdedigers moeilijk te maken met diverse aanvallen. 1 goede kans kregen ze door een vrije trap, zo'n 30 meter van ons doel. En ja, een afstandsschot. Annemiek liep goed terug, bleef kijken en kreeg de bal net voor de lat onder controle. De laatste 10-20 minuten van de wedstrijd mocht Annemiek toch nog even aan de bak. Door heel goed keeperswerk, maar ook door het goed verdedigen van Marleen, lukte het tot grote frustratie van OSC niet om de gelijkmaker te maken.

Deze 3 punten mogen we noteren, we hebben samen hard gestreden voor deze punten, en op basis van de eerste helft en het eerste half uur van de 2e helft zekers verdient. Komende week gaan we naar Winterswijk, tegen FC. Trias. Dit is een team dat al jaren in de 2e klasse mee draait, een ervaren team is de verwachting. De wedstrijd is om 13.00 uur.

Dank aan de vele toeschouwers die het team alleen al door hun aanwezigheid goed hebben gesteund.