Oranje Nassau VR2

5e klasse 1

30 oktober 2021 14:00

R.H. Geerdink

Deze zaterdagmiddag mochten wij een thuiswedstrijd spelen tegen de niet altijd even koninklijke meiden van Oranje Nassau, die op plek 2 in de ranglijst stonden.

Als je op deze zaterdagmiddag naar buiten zou kijken, zou je vooral een lucht zien met wat donkere wolken, wat regendruppeltjes die kalmpjes op de grond vielen. Geen zonnestraal die door de wolken heen scheen. Het zag er een beetje triest uit en helaas begon het eerste deel van de eerste helft ook op deze manier. De eerste minuten leken we niet helemaal wakker te zijn. Na een aantal passes heen en weer en wat steekpasses, kwam er vanuit de tegenstanders een goede bal richting de linker-buitenhoek (vanaf de kant van ons doel gezien). Vanuit daar werd er een bal gespeeld richting de zestien meter, waar een speelster van Oranje Nassau genoeg ruimte kreeg om de bal rustig in het doel te schoppen. Een 0-1 achterstand is nooit fijn, maar we besloten positief te blijven. We hadden immers nog heel wat minuten te spelen. Hoewel de tegenstanders veel op onze helft speelden, kregen ze er geen bal meer in tijdens de eerste helft door een goed samenspel van onze verdediging, die goed standhield. Onze keeper liep een aantal keer goed uit, waardoor sommige ballen niet op goal geschoten kon worden. Tevens hield ze een aantal ballen goed tegen.

Na dit eerste kwartier leken we wakker te zijn geschud. Hoewel het weer nog steeds een beetje triestig eruitzag, begonnen we steeds beter te voetballen. We speelden meer over, het spel werd minder chaotisch, waardoor we ook konden voetballen op de helft van de tegenstander.

Na de pauze, waarin we onze tactieken konden bespreken onder het genot van een kopje thee, gingen we er weer vol tegenaan. We speelden als team, nota bene met ons hele eigen team. Dat was goed te zien op het veld, want we speelden steeds meer op de helft van de tegenstanders, door goed samen te spelen, door de ballen te veroveren op het middenveld en door druk te zetten vanaf de voorhoede. Het was nog beter te zien toen de zon door de wolken heen kwam en de zonnestralen het veld bereikten. Anouk scoorde op dat moment namelijk uit een mooie corner van Yannicke. De stand was nu 1-1. Er kwamen nog wat kleine kansjes aan beide kanten, waaronder een vrije trap. Deze was ontstaan nadat de keepster van de tegenstander een terugspeelbal in haar handen pakte. Deze ging er helaas niet in.

Het bleef vechten tot het einde, maar beide teams begonnen toch moe te worden en aan beide kanten werd minder druk gezet. De zon was inmiddels ook weer verdwenen, terwijl de wolken wel weer goed te zien waren. De scheids floot en dat betekende het einde van de wedstrijd.

Het weer was vandaag symbolisch en paste heel goed bij de wedstrijd. We mogen trots op onszelf zijn dat we ons hebben herpakt en dat we met alleen ons eigen team op het veld konden staan! Het voelde goed om met ons team als team te kunnen spelen, om positief naar elkaar te blijven en elkaar complimentjes te geven. We hebben het gelijkspel zeker verdiend, maar misschien hadden we een winst ook wel verdiend. ;)

Eindstand 1-1, waardoor wij in de ranglijst naar plek 5 zijn gestegen.