ATC '65 MO15-1 wint de uitwedstrijd in Rijssen tegen Excelsior '31 met 2-4

Arend Baanstraat 102 A
7461DX
RIJSSEN
tel. 0548-541944

Het zonnetje komt net door het wolkendek als de scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd. De eerste tien minuten tasten beide teams elkaar af. ATC speelt slordig en heeft weinig rust aan de bal. Excelsior profiteert daarvan en na 8 minuten spelen schiet Excelsior de 1-0 binnen. De ATC meiden zijn gewaarschuwd! Vanaf de aftrap zet ATC een aanval op. Noa speelt haar tegenstandster uit en geeft een goede pass op Demi H. Die geeft de bal vanaf de rechterkant voor en Tessa schiet op goal. De keepster weet de bal eerst nog tegen te houden maar in tweede instantie is het raak, 1-1. Excelsior krijgt nog een kans als een speelster vanaf een meter of 20 mag uithalen, maar keepster Donna tikt de bal hartstikke knap over het doel. De hoekschop die erop volgt levert Excelsior niks op. Na 20 minuten spelen ziet het publiek een aanval over links van ATC. Noëlle gaat goed door, haalt de achterlijn en zet de bal voor op Demi H. Die speelt zichzelf vrij en schiet uit de draai knap raak, 1-2. Twee minuten later komt ATC bijna op 1-3. Demi H. schiet van afstand hard op de lat. In de rebound komt Noëlle net te laat om de bal alsnog binnen te tikken. ATC speelt in deze fase van de wedstrijd sterk. Er wordt goed gecombineerd. Na een mooie combinatie schiet Noa net naast. Enkele minuten voor rust onderschept Maartje achterin de bal. Ze schiet naar Linn M die op haar beurt Noa weet te vinden. Die geeft een steekpass op Demi H en die scoort en brengt de stand op 1-3. Dit is tevens de ruststand.
Na de rust moet ATC er weer even in komen. Gelukkig let keepster Anne goed op en komt een paar keer goed uit haar doel. ATC neemt het heft weer in handen en creëert enkele kansen. Het levert een aantal hoekschoppen op die erg gevaarlijk zijn, maar helaas geen doelpunt opleveren. Dan ziet het publiek een hele mooie één-twee tussen Noa en Linn M die de aanval goed afrondt en de 1-4 binnenschiet. ATC gaat door en krijgt nog enkele kansen om de score verder uit te breiden. Er wordt mooi gecombineerd tussen Tessa, Noa, Demi H en Linn M maar in de afronding gaat het helaas mis en staat de keepster in de weg. Uit een hoekschop kopt Demi W de bal prima in, maar de keepster weet de bal net uit haar doel weg te tikken. Excelsior probeert met de lange bal de verdediging van ATC te passeren en de bal op hun sterke spits te spelen. De ATC verdediging houdt stand ondanks de fysiek pittige duels. Door een misverstandje achterin weet Excelsior de stand op 2-4 te brengen. ATC schiet in de laatste minuten van de wedstrijd nog op de paal, maar beide teams weten niet meer te scoren. Een verdiende overwinning voor ATC dat de drie punten mee terug neemt naar Hengelo.