ATC MO15-1 laat goed combinatievoetbal zien en wint verdiend van Sportclub Lochem

ATC'65 MO15-1

5 - 2

SP Lochem MO15-1

1e klasse 5

12 maart 2022 10:15

E.R. de Boer

De wedstrijd deze zaterdagmorgen op het hoofdveld staat onder leiding van scheidsrechter Ewout de Boer. Om 10.15 uur fluit hij voor het begin van de wedstrijd. ATC mist helaas Demi H die met een enkelblessure enkele weken is uitgeschakeld.
De meiden van ATC moeten nog even wakker worden en zijn in de eerste minuten niet fel genoeg. Ruimtes worden open gelaten en de omschakeling gaat te traag. Daarna gaat het steeds beter en zien de toeschouwers goed combinatievoetbal. ATC voetbalt op balbezit en zoekt steeds naar de vrije man. Het is dan ook ATC dat op voorsprong komt. Sienna is goed op dreef en zet de bal goed voor, waarna Tessa scoort, 1-0.  De tweede goal wordt gemaakt door Romée enkele minuten voor rust. Romée zoekt steeds goed de combinatie met de halfspeelster en maakt vervolgens een actie langs de zijlijn. Dit doet ze keer op keer. Haar inzet wordt beloond met een doelpunt, 2-0.
Vlak voor rust maakt Sportclub Lochem een tegendoelpunt na een terugspeelbal die niet goed wordt verwerkt. Ruststand 2-1.

Na rust speelt ATC met Sportclub Lochem. Het publiek ziet heel veel mooie combinaties. Sienna loopt op elke lange bal en weet ze steeds goed voor te geven. Demi W zorgt voor compacte linies waarbij ze goed ondersteund wordt door Linn, Anne en Noëlle op het middenveld. Ze storen heel goed en veroveren zo met elkaar steeds weer de bal. Het centrale duo achterin, Maartje en Donna in de eerste helft en Maartje en Jonne in de tweede helft, communiceert goed en zet de lijnen uit van achteruit. Backspeelsters Mette en Carmen hebben hun directe tegenstander goed onder controle en geven niks weg. Dit alles samen zorgt ervoor dat ATC in de tweede helft kan uitlopen naar 5-1 met doelpunten van Tessa (2x) en Noëlle. Stuk voor stuk mooie goals, allemaal uitgespeelde kansen. Het hadden er nog meer kunnen zijn. Net voor het eindsignaal van Ewout de Boer scoort Sportclub Lochem nog tegen na een weggevertje.
Kortom, een verdiende overwinning op basis van het krachtsverschil tussen beide teams waarbij ATC veel mooi combinatievoetbal liet zien. Trainster Marleen Bos was dan ook erg trots op wat de meiden hebben laten zien deze zaterdagmorgen.