ATC MO15-1 verliest met 2-3 van Vogido MO15-1

Vogido MO15-1

1e klasse 5

28 mei 2022 10:15

E.R. de Boer

Om 10.20 uur fluit scheidsrechter Ewout de Boer voor de aftrap van de wedstrijd ATC MO15-1 tegen Vogido MO15-1. Vogido begint fel in tegenstelling tot ATC en zet ATC meteen onder druk. De verdediging van ATC wordt flink op de proef gesteld. De eerste echte kans is echter voor ATC. Sienna gooit vanaf de zijlijn de bal in het zestienmetergebied. Vogido is hierdoor verrast, maar Tessa weet de bal net niet langs de keepster te schieten. Enkele minuten later is Vogido twee keer erg gevaarlijk vanuit een hoekshop. Na een kwartiertje spelen krijgt ATC een vrije bal. Demi W neemt deze. Tessa kopt de bal door en Sienna heeft een vrije schietkans. Ze schiet helaas niet hard genoeg en de bal wordt van de lijn gehaald. Even later krijgt Sienna nog een kans als Linn de bal over de de verdediging schiet. Sienna gaat goed door maar wil de bal met rechts schieten. Haar schot wordt goed geblokt en levert een hoekschop op. Hieruit wordt niet gescoord. Dan is het aan de andere kant wel raak. Vogido zet een aanval over rechts op. Asha komt uit maar de speelster van Vogido weet de bal langs haar heen te schieten. Het lukt Mette net niet om een doelpunt te voorkomen, 0-1 Vogido. Vlak voor rust wordt het 0-2. Vogido krijgt een hoekschop. Carmen houdt de bal tegen maar legt hem daarmee klaar voor een Vogido speelster die meteen schiet. Ruststand 0-2.
In de tweede helft is ATC feller. Sienna gaat op links goed door en geeft een prima voorzet die helaas niet wordt afgemaakt. Vogido probeert het met lange ballen en dat levert gevaarlijke situaties op. Uit een hoekschop komt een schot maar Asha haalt de bal van de lijn. Daarna is het ATC dat richting het doel van Vogido gaat. Romée gaat goed door, omspeelt haar tegenstandster en er volgen drie doelpogingen van ATC speelsters. De keepster weet met kunst- en vliegwerk een doelpunt te voorkomen. Dan volgt weer een lange bal naar voren van Vogido. Asha denkt dat Jonne de bal kopt, maar die trekt haar hoofd toch in. Daardoor kan Vogido simpel de 0-3 over Asha binnenschieten. ATC probeert het wel. Mette geeft een pass op Romée langs de rechterkant. Die gaat goed door, speelt terug op Demi H die de bal voorzet en Tessa rondt af, eindelijk een doelpunt voor ATC 1-3. Vogido is in deze fase van de wedstrijd alleen maar aan het tijdrekken hetgeen de keepster bijna een gele kaart oplevert. ATC krijgt een hoekschop. Ook deze wordt door Sienna weer perfect voorgegeven. De bal wordt door Vogido niet goed weggewerkt en Demi W schiet vanaf de zestien de 2-3 binnen. Nog enkele minuten op de klok. ATC zet druk en gooit alles in de strijd. Het is spannend. Vanaf de bank willen ze de bal wel in de goal schreeuwen. Helaas, het mag niet meer baten. ATC heeft het in de eerste helft laten liggen en verliest met 2-3 van Vogido.