ATC MO15-1 verzuimt vaker te scoren en wint in Delden met 0-3

De Mors 3
7491DZ
DELDEN
tel. 074-3762598

Om 12.15 uur klinkt het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd SVO Twickel MO15-1 tegen ATC MO15-1. In de eerste minuten van de wedstrijd tasten beide teams elkaar af. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd is voor ATC. Sienna geeft vanaf de linkerkant een goede voorzet die door Demi H wordt opgevangen. Die gunt zichzelf te weinig tijd en schiet uit de draai over. Enkele minuten later zien we een mooie aanval over de rechterflank. Linn geeft de bal op Demi H. en die zet vlak voor de achterlijn de bal voor die door Tessa goed binnen wordt geschoten. Aanval uit het boekje. Maar.... de grensrechter van SVO Twickel steekt de vlag in de lucht voor buitenspel. Totaal onterecht.
ATC is de veel betere ploeg. SVO Twickel verdedigt alleen en schiet de bal vooral vaak uit. Demi H. schiet de bal uit een hoekschop in het vijfmetergebied. Sienna neemt aan en schiet, maar in een reflex weet de keepster de bal over het doel te werken. De daaropvolgende hoekschop levert helaas niks op. ATC blijft op zoek naar de openingstreffer. Na een kwartier spelen is het eindelijk zover. Noëlle gooit op links in op Sienna. Die gaat richting achterlijn en zet de bal voor op Demi H. Die kapt en schiet de 0-1 binnen. Vijf minuten later is het weer raak. Vanaf rechtsachter passt Mette op Linn die op haar beurt Demi H bereikt. Die tikt de bal naar Demi W. Die passeert haar tegenstandster met een mooie beweging en geeft een super steekpass op Tessa. Die weet hier wel raad mee en scoort, 0-2. Enkele minuten later speelt Tessa de verdediging van SVO Twickel helemaal dol. Ze kapt, draait en dolt haar tegenstandster. Helaas staat de keepster een doelpunt na deze prachtige actie in de weg. SVO Twickel probeert met een lange bal het doel van ATC met keepster Asha te bereiken. Bij zo'n lange bal komt Asha vanuit de zestienmeter naar de bal toe en er volgt een ongelukkige botsing met een speelster van SVO Twickel. Die moet het veld met een blessure verlaten en de scheidsrechter laat beide teams vervroegd de kleedkamer op zoeken. Ruststand 0-2.

Na de rust begint ATC slap. De eerste tien minuten zijn niet om aan te zien. Daarna gaat het rondspelen beter en beter. Er wordt goed van achteruit opgebouwd. Tot echte kansen leidt het niet. Ook omdat de grensrechter zodra het gevaarlijk wordt de vlag in de lucht steekt. Ook als de achterhoede er gewoon uitgelopen wordt door rechtsbuiten Romée. Na een kwartiertje komt er een goede mogelijkheid op 0-3. Sienna zet vanaf de linkerkant de bal goed voor. Er hoeft alleen maar iemand tegenaan te lopen. Helaas gebeurt dit niet. Tien minuten later geeft Demi H een diepe bal op Romée. Die gaat goed door, maakt zich los van haar tegenstandster en schiet. Haar schot gaat net naast. Ook een voorzet van links van Sienna wordt door Romée goed op waarde geschat, maar opnieuw gaat de bal het doel net voorbij. En zo blijft het 0-2 terwijl SVO Twickel geen enkele keer gevaarlijk is. Ze komen nauwelijks op de helft van ATC en als dat wel gebeurt, staat de verdediging van ATC goed. Vooral het centrale duo Donna en Maartje spelen een goede wedstrijd. Dan valt er eindelijk weer een doelpunt. Demi W geeft een goede pass op Demi H. Die zet de bal voor op Tessa en die schiet slim de 0-3 binnen. Daarna fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. ATC wint verdiend, maar de score had op basis van het kwaliteitsverschil en de vele kansen veel hoger moeten uitvallen.