Epe MO17-1

Hoofdklasse 01

9 april 2022 14:30

F.J. Wijn

Om 14:30 begonnen wij onze wedstrijd tegen Epe. We wilden graag weer een keer drie punten pakken, maar wisten dat dit een lastige opgave zou worden. Vorig seizoen hebben we namelijk ook tegen Epe gespeeld en hebben toen 3-1 verloren.

De eerste helft begonnen we meteen goed. We oefenden veel druk uit op onze tegenstander en speelden veel op hun helft. We creëerden enkele kansen, maar ze gingen er niet in. Halverwege de eerste helft was het eindelijk zo ver. Asha, onze keepster, trapte de bal uit vanuit de zestien en die rolde zo met behulp van schijnbewegingen van Aniek, door de benen van de keepster, het doel in bij de tegenstanders. En zo werd de 1-0 gemaakt door onze keepster, Asha. De rest van de eerste helft bleven we goed spelen, maar het bleef bij 1-0.

Nadat de rust voorbij was begonnen we aan de tweede helft. We hadden nu de wind in ons nadeel en moesten daardoor goed oppassen voor afstandsschoten. We begonnen eigenlijk weer goed aan de tweede helft. Er waren een paar mooie kansen voor Mia en Maud, maar die gingen er helaas niet in. De tegenstander was nu ook meer te vinden op onze helft en creëerde ook goeie kansen. Ze hadden vaak een overtal in de aanval doordat niet iedereen van ons team meer kon terug zakken. Zo maakte Epe ook de gelijkmaker. Het was 1-1. Wij gaven niet op en bleven door strijden. Maar dit was niet genoeg en kregen daarentegen weer een tegendoelpuntdoordat de bal van afstand recht in de kruising werd geschoten. Het was 1-2. Tess werd naar voor gestuurd in de hoop dat we nog meer kansen en een doelpunt zouden scoren. Ondanks goed samenspel van onze aanvallers, mocht het niet resulteren in een doelpunt. De score bleef hierdoor bij 1-2.

Ondanks dat we hadden verloren en een goede kans hadden om hier een punt of zelfs drie punten te pakken, waren we wel tevreden over ons samenspel. Als we zo door blijven voetballen nemen we volgende week misschien wél drie punten mee uit Hellendoorn.