Assist: Onbekend

Vrouwen beker poulefase Groep 2 03

17 september 2022 14:30

A. Kicir

Even bijkomen... en dan, zaterdag 17 september ATC'65 VR1 - BonBoys VR1 de bekerwedstrijd staat op het programma. Voor ons dus de tweede wedstrijd. Na vorige keer punten te verliezen zijn we nu gebrand om de punten te behouden. En we kunnen je al iets verklappen, dat is gelukt! Maar dat ging zeker niet zo gemakkelijk...

Weer of geen weer, ons publiek stond gewoon langs de kant om ons naar de overwinning te helpen. We starten de eerste helft erg sterk, we spelen BonBoys eigenlijk een beetje tegen onze eigen verwachting in van de mat. We bepalen het spel, komen keer op keer voor de goal. We zijn net iets te gehaast waardoor ze er nog niet in willen vallen. Maar na een paar minuten komen we dan toch verdiend op een voorsprong door een afstandschot van Marleen, ze schiet de bal hoog in de hoek. En daarna weet ook Lizzy te profiteren, ze eist de vrije bal op legt de bal neer en schiet hem ijskoud binnen. We gaan met een 2-1 stand de rust in. Even de koppen bij elkaar, want we moeten dit doorzetten, we voetballen goed.

De tweede helft was het een stuk rommeliger en wisselvalliger, BonBoys was een stuk sterker en sneller in het spel en liet ons zien waarom ze vorige week gelijk hebben gespeeld tegen Quick'20. We moesten dus zeker nog wel aan de bak. Een lange bal komt terecht bij Marleen en die schiet haar tweede doelpunt binnen. Helaas viel er bij ons iemand uit met een enkelblessure. We moeten de wedstrijd met 10 uitspelen. Dat is zwaar en dat is te merken, we krijgen de doelpunten om de oren omdat we teveel ruimte weggeven. Een uitstekende optreden van Jessie, ze blijft de verdedigers van BonBoys onder druk zetten. Daardoor creëren we gewoon nog kansen en weet Jessie net zoals vorige week te scoren. De verdediging blijft alles geven en gooit elke bal naar voren, wat nog resulteert in een prima combinatie waaruit wordt gescoord.

Uitslag: 5-4 in het voordeel van ATC'65 VR1.