Arend Baanstraat 102 A
7461DX
RIJSSEN
tel. 0548-541944

Vandaag vertrokken de meiden wederom naar Excelsior'31 in Rijssen om op Sportpark de Koerbelt te strijden tegen MO-11 2. Helaas vertrokken wij zonder Nienke en Femke naar de wedstrijd want zij genoten van een heerlijke trip naar Eurodisney. Ook met 2 wissels is het prima.

De wedstrijd is nog maar 7 minuten oud als een speelster van Excelsior'31 vanuit het niets de bal in de touwen schiet. 1-0 voor Rijssen en onze dames waren even van de kaart. Maar na een positieve peptalk van onze coaches en een bak vertrouwen kwam onze voorhoede goed aan spelen toe. Vajen veroverde de bal en de schoot op goal. Iedereen verwachtte een redding maar de keepster verkeek zich en de bal rolde over de doellijn. 1-1 en een heel blij team feliciteerde elkaar. Na 20 minuten kwamen wij steeds meer in de wedstrijd en speelden wij soms veel te aanvallend. Daarom was het constant omschakelen bij een tegenaanval en de 2-1 viel daarom ook snel. Met nog meer wilskracht ging wij de achterstand te lijf en Iris kwam na een prachtige pass van Liz voor de keepster van Excelsior'31. BAM, die vloog hoog en diagonaal in de hoek. 2-2! De wedstrijd lag weer open.

Excelsior 31Na rust werden de meiden sneller moe en probeerden wij met rondspelen ook wat energie te verdelen. Dit zorgde soms voor mooie aanvallen maar ook voor meer balverlies. Dit balverlies aan onze kant zette Excelsior'31 om in een counter en de 3-2 was een feit. Niks aan te doen. Na een grote peptalk in de rust brachten wij Leah in het veld en direct daaruit volgde een aanval. Leah schoot de bal van 12 meter keihard achter de keepster en wederom was het terugkomen van een achterstand. Hoe lang houden de meiden dit vol. Je merkt dat een half veld en 60 minuten vol gas echt wennen is.

In het laatste kwart was de energie op en forceerde Excelsior'31 op een slimme manier de aanval. 3 verdedigers en de rest ging aanvallen en daarna waren we kansloos. Uiteindelijk verloren wij met 5-3 en de meiden hebben gestreden als leeuwinnen.

Gelukkig is dit een hecht meidenteam die voor elkaar vechten en veel plezier met elkaar hebben. Dus 5 minuten na de wedstrijd was het alweer kletsen en lachen. Na het douchen en de fruitsessie in de kantine gingen wij weer tevreden naar huis. Er is genoeg te leren dus werk aan de winkel. Top gedaan meiden! #trots