Primulastraat 15
7572AS
OLDENZAAL
tel. 0541-531844

Deze zaterdag stond er opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Om 7.45u vertrokken we naar Oldenzaal voor opnieuw een wedstrijd tegen Quick’20. Deze keer tegen de derde lichting van de groep Onder 10 van onze Oldenzaalse vrienden. Nadat Youri als laatste, al dan niet te laat, arriveert en zijn scooter vakkundig in het gras parkeert, reizen we af!

Even zoeken naar kleedkamer 11 en het juiste veld, en iets later dan gepland lopen onze jongen zich warm. Het slechte weer lijkt nog even op zich te laten wachten, waardoor alle ingrediënten voor een leuke wedstrijd aanwezig zijn. Het wordt nog mooier wanneer langzaam maar zeker vele ouders en andere familieleden zich langs het veld verzamelen om de daden van onze jongens te komen volgen.
We starten aanzienlijk gretiger dan vorige week waardoor we als snel uitlopen na een 0-3 voorsprong. Het vroeg druk zetten van Kik en David werpt zijn vruchten af en met twee doelpunten van Ilyano, met tussendoor nog een eigen doelpunt van een Quick verdediger, wordt snel afstand genomen. Quick’20 komt echter wel iets terug maar nog voor het eerste rustsignaal weet Ilyano zijn derde en ATC’s vierde doelpunt te scoren.

Bij aanvang van het tweede blok kan ik mijn optimisme niet onderdrukken, maar word ik er op gewezen dat Parijs nog ver is. Prompt krijgen we een tweede en derde tegentreffer om de oren. Wordt dit het kantelpunt in deze wedstrijd? Gelukkig (voorlopig nog) niet. Onze jongens schakelen een tandje bij en nog voor rust zorgen Liam en Jop na goede combinaties voor een veilige marge, 3-7.

In het derde blok gaat de aanvalsdrift tijdelijk even liggen. Pas in de laatste minuten verandert het scorebord opnieuw. Kik maakt zijn verdiende doelpunt en vlak daarna maakt Liam zijn tweede. Het is 4-9 wanneer de laatste korte pauze zich aandient.

Het laatste kwart mag aanvoerder Douwe zijn aanvallende kwaliteiten laten zien. En dit doet hij met verve. Met zijn goede trap weet hij twee keer het net vinden. Over goede trappen gesproken, Seb heeft zich deze ochtend voorgenomen om van afstand te scoren, en na enkele pogingen slaag zijn derde (hoe kan het ook anders). Van grote afstand weet hij de bal onderkant lat binnen te schieten. Onhoudbaar voor de keeper! Quick doet af en toe wat terug, maar komt vaak niet tot een doelpunt door een goed keepende Stijn. Het vermelden waard zijn ook de duels van Mart waarin hij zich als een ware ‘Dumfries’ liet gelden middels enkele bloktackels. Eenmaal weet onze tegenstander echter nog wel te scoren, maar het slotakkoord is aan Jop die met zijn doelpunt in de dying seconds de ‘handbalachtige’ einduitslag op het scorebord noteert: 5-13

Volgende week geen competitiewedstrijd, maar wellicht nog wel een vriendschappelijk potje. Wordt vervolgd..