In een felle en spannende derby stapt ATC '65 MO17-1 als winnaar van het veld

Sportpark 't Wilbert
Oude Bornseweg 101
7556GW
tel. 074-2919052

Vanmorgen staat de derby uit tegen Achilles '12 op het programma. Achilles '12 is net als ATC nog ongeslagen in de competitie. De meiden van Achilles gaan na het fluitsignaal meteen fel van start. Ze zijn een stuk feller op de bal en fysiek sterker in de duels dan ATC. ATC wordt teruggedrongen op de eigen helft, maar de verdediging met keepster Demi H onder de lat houdt stand. Uit een counter komt Fleur net tekort om de bal binnen te tikken. Uit een counter van Achilles '12 even later volgt een schot op de kruising. Na een kwartiertje spelen zijn de teams even fel en gaat het spel op en neer. Uit een ATC aanval zet Sienna de bal goed voor, maar de kopbal van Tessa verdwijnt net naast het doel. Een paar minuten later is er een kans voor Achilles aan de andere kant van het veld maar de bal wordt hoog overgeschoten. Net als even later een schot van ATC op doel. Achilles schiet na een snelle tegenaanval ook nog tegen de paal. Na goed een half uur spelen is ATC de betere ploeg. Linn M stuurt Tessa weg die alleen op de keepster afgaat, maar helaas tegen de keepster aan schiet. Ook een doelpoging van Linn M uit een hoekschop van Sienna gaat langs de paal over de achterlijn. Er komen kansen voor Tessa en Romée maar de keepster van Achilles '12 kan een doelpunt voorkomen omdat ze telkens tegen haar aanschieten. Demi W geeft een prima pass binnendoor op Tessa. Die laat zich iets te ver naar buiten drijven om een schot op goal te lossen, maar ze kan nog wel een goede voorzet op Sienna geven. Helaas wordt de bal net aangeraakt door een verdedigster van Achilles waardoor Sienna de bal niet binnen kan schieten. In de laatste minuut voor rust probeert Linn M de keepster te passeren, maar ook deze bal gaat recht op de keepster af. Ruststand 0-0.
Twee minuten na rust schiet Linn M op goal. Ze raakt de bal niet echt goed en deze gaat recht op de keepster af. Die laat de bal echter door haar benen glippen. Een mazzelgoal voor ATC, 0-1. Achilles heeft snelle voorhoedespeelsters die ze met lange ballen proberen te bereiken. Keepster Anne doet echter goed mee en Achilles krijgt geen scoringskansen. Na bijna tien minuten in de tweede helft geeft Linn C een pass op Sienna. Die loopt met de bal aan haar voet haar tegenstandster eruit en schiet vanaf een meter of 18 over de keepster de bal binnen, 0-2 voor ATC. Vijf minuten later is het 0-3 na een goede combinatie tussen Fleur en Demi H. Het schot van Demi H verdwijnt via het been van een tegenstandster in het doel. Na een half uurtje spelen in de tweede helft wordt het 1-3 door een eigen doelpunt van Carmen die de bal totaal verkeerd raakt. Keepster Anne kan hier niks aan houden. Het spel wordt wat minder nauwkeurig, Achilles lijkt moegestreden. ATC krijgt nog een aantal kansen. Na een mooie steekbal van Demi H loopt Romée haar tegenstandster er op snelheid uit, maar helaas schiet ze tegen de keepster. Even later is het opnieuw Romée die haar tegenstandster haar hakken laat zien na een een pass van achteruit van Maartje. Wederom staat de keepster een doelpunt in de weg. Dan wordt Fleur de diepte in gestuurd. Ze kapt haar tegenstandster uit en geeft een voorzet op Linn M. Die schiet net langs de kruising. Vlak voor tijd wordt de bal door Achilles in de zestienmeter slecht weggewerkt en komt voor de voeten van Linn C. Die bedenkt zich niet en schiet vanaf een meter of 18 de bal prachtig in het doel, 1-4 en tevens eindstand van deze spannende en fysieke wedstrijd.

Achilles '12 is een fysiek sterke ploeg die het ATC met name in het eerste half uur erg lastig heeft gemaakt. De ATC meiden bleven overeind door goede inzet van de verdediging en wisten de wedstrijd om te buigen. Een verdiende overwinning en de drie punten gingen op de fiets mee terug naar Slangenbeek.