“Spectaculaire wedstrijd met negen doelpunten: ATC domineert tegen jonge DTC’07”

ATC'65 2 (zon)

9 - 3

DTC '07 3

Niek Berends (schot)
8'
Sven Weustink (kopbal)
10'
18'
... (schot)
Jercy Frans (afstandschot)
20'
Roel Pietersen (intikker)
24'
27'
49'
... (schot)
... (e.d.)
52'
72'
73'
74'
75'
... (schot)

5e klasse 11

2 oktober 2022 10:00

S. de Wijngaert

Onder uitstekende omstandigheden vond de ontmoeting plaats tussen ATC en DTC’07 3 uit Tilligte. Het weer was perfect, met een strakblauwe lucht en aangename temperaturen. Het veld lag er prachtig bij, wat bijdroeg aan het spektakel dat zou volgen.

Vanaf het eerste fluitsignaal bleek dat het een open wedstrijd zou worden, waarin beide teams vastberaden waren om te scoren. ATC begon sterk en zette meteen druk op de verdediging van DTC’07. Ondanks dat de tegenstanders allemaal jonge gasten waren die 90 minuten kunnen gaan, wisten de ervaren spelers van ATC zich goed te handhaven.

Het balbezit was grotendeels in het voordeel van ATC, en hun superieure balbehandeling werd al snel duidelijk. Het team wist elkaar feilloos te vinden en zette prachtige combinaties op. De verdediging van DTC’07 had moeite om grip te krijgen op de snelle aanvallen en raakte regelmatig verstrikt in het positiespel van ATC.

De doelpunten vielen als rijpe appels van de boom. In de 8e minuut opende Niek Berends de score met een knap schot dat onhoudbaar was voor de keeper van DTC’07. Slechts twee minuten later volgde een indrukwekkende kopbal van Sven Weustink, die het net deed trillen.

De wedstrijd ging gelijk op, en DTC’07 liet zich niet zomaar uit het veld slaan. In de 20e minuut verraste Jercy Frans vriend en vijand met een prachtig afstandsschot dat de keeper kansloos liet.

Maar ATC was vastbesloten om hun stempel op de wedstrijd te drukken. In de 24e minuut scoorde Roel Pietersen een belangrijke intikker na een fraaie actie vanuit de hoek van het veld. Dit gaf ATC een hernieuwde voorsprong en versterkte het geloof in eigen kunnen.

Roel Pietersen liet zien dat hij in topvorm was en schoot in de 27e minuut nogmaals raak. DTC’07 werd wanhopig van het aanvallende geweld van ATC en probeerde zich te herpakken, maar het was lastig om grip te krijgen op de dynamische speelstijl van de tegenstander.

In de tweede helft zette ATC de aanval voort en bleef de druk hoog houden. In de 52e minuut resulteerde dit in een eigen doelpunt van DTC’07, waardoor de voorsprong verder werd vergroot.

Het doelpuntenfestijn was nog niet voorbij. Sven Weustink scoorde in de 72e minuut opnieuw met een knap schot, gevolgd door Niek Berends in de 73e minuut, die daarmee zijn tweede goal van de wedstrijd maakte. In de 74e minuut voltooide Roel Pietersen zijn hattrick met een goed geplaatst schot.

DTC’07 gaf niet op en wist in de slotfase nog twee doelpunten te maken, maar het was niet genoeg om de overwinning van ATC te bedreigen.

Al met al was het een spectaculaire wedstrijd waarin veel doelpunten vielen. ATC toonde zich als een goed geoliede machine, met uitstekende balbehandeling en een feilloze samenwerking. DTC’07 toonde veerkracht, maar kon niet op tegen de ervarenheid en kwaliteiten van ATC.

Na negentig minuten stond er een eindstand van 9-3 op het scorebord, in het voordeel van ATC. Het publiek werd getrakteerd op een geweldige voetbalshow en beide teams verdienden een welverdiend applaus voor hun inzet en prestaties op het veld.