VV Hellendoorn scoort in laatste minuut en brengt de eindstand op 1-1

v.v. Hellendoorn MO17-1

1e klasse (2e fase) R

7 december 2022 19:00

J.A. ter Braak

Het is koud als scheidsrechter Jim ter Braak fluit voor het begin van de wedstrijd. De eerste tien minuten is het spel van beide kanten rommelig. Twintig meiden staan op een klein deel van het veld te voetbalen. ATC heeft meer balbezit en is de eerste keer gevaarlijk als een hoekschop van Sienna via de lat het veld weer in gaat. Kort hierna legt Tessa de bal terug op Demi H maar haar afstandsschot gaat naast.

ATC maakt het spel en Hellendoorn loert op de counter met twee snelle buitenspeelsters. Na een goede combinatie tussen Tessa en Linn M kan Sienna alleen op de keepster af gaan. Ze schiet de bal echter lukraak hoog richting doel vanaf een meter of 40.  Na een klein half uur spelen wordt het 1-0. Sienna zet goed druk en geeft een dieptepass op Tessa. Die speelt haar tegenstandster uit en schiet in de verre hoek raak. In de resterende tijd van de eerste helft gebeurt er niet veel. Ruststand 1-0.

Na rust is er meteen een kans voor Fleur maar haar schot stuit op de keepster. Na tien minuten spelen ontstaat er opnieuw een kans voor ATC na een ingooi van Demi W. Fleur maakt een goede actie maar schiet voorlangs. Twee minuten later schiet de keepster slecht uit. Romée is alert maar haar schot verdwijnt net naast het doel. ATC probeert de tweede goal te maken maar het wil niet lukken. Na 20 minuten geeft Jonne een prima pass op Fleur, die alleen op de keepster af kan gaan. De grensrechter ziet het gevaar en vlagt onterecht voor buitenspel. In de tegenaanval krijgt Hellendoorn na een lange bal naar voren een enorme kans die gelukkig hoog over geschoten wordt. ATC zet druk en blijft op jacht naar de 2-0. Sienna gaat na een half uur spelen op rechts er op snelheid langs en geeft de bal perfect voor op Romée. Die is te onrustig waardoor deze grote kans op 2-0 verloren gaat. Even later is het weer Sienna die de bal op maat voorgeeft op Romée. Ook dit keer lukt het Romée helaas niet de bal goed onder controle te krijgen en binnen te schieten.

ATC blijft het proberen. Afstandsschoten van Linn C en Linn M leiden helaas niet tot een doelpunt. In de laatste minuut schiet Hellendoorn de bal nog weer hoog naar voren. De verdedigster van ATC wordt niet gecoacht dat er iemand in haar rug staat. In plaats van de bal uit te schieten, raakt ze de bal kwijt en weet Hellendoorn vervolgens te scoren. 1-1. Daarna fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Op basis van het veldspel had er voor ATC meer in gezeten, maar je moet de kansen wel afmaken als je wilt winnen.

Zaterdag staat de wedstrijd tegen de nummer 1, Berghuizen, op het programma. NIeuwe ronde nieuwe kansen.