Excelsior '31 MO11-2

2e klasse (3e fase) 1

28 januari 2023 8:30

K. Hoekerswever

Onze eerste wedstrijd na de winterstop was direct een dijk van een wedstrijd. De 5e keer speelde wij tegen een mooie tegenstander uit Rijssen namelijk Excelsior'31 MO11-2. De meiden van MO11 waren blij want sinds hun eerste ervaring in de competitie was dit een wedstrijd op het hoofdveld!

Als trainer let je op zaken die je tijdens de training blijft oefenen maar ook de voortgang van het team, samenspel en fysieke gesteldheid van de speelsters. ATC'65 begon in de wedstrijd sterk maar heeft vaak de pech achter te komen in score. Ook dit keer was het na 15 minuten volle aanvallen ineens 0-1 achter. Onze inval keepster Iris maakte een prachtige redding maar de bal schoot via via terug naar de goal waarop de spits van Excelsior makkelijk kon intikken.

Na deze achtstand gingen de meiden direct door met samenspelen en volle bak op de aanval. Dit zorgde voor een fysiek spel met mooie samenwerking tussen de meiden. De 1-1 en 2-1 vielen direct achter elkaar en werd gevierd. Na de rust zag het veldspel er nog steeds goed uit en maakte onze buiten speelsters bijzonder mooie akties. Ook de 3-1 en 4-1 kwamen voort uit een goede opbouw van achteren. De 5-1 werd ingeschoten door onze spits die in de eerste helft keeper was. De 5-2 viel door een pech moment en was niet te voorkomen.

De conclusie is dat het trainen tijdens de winterstop echt zichtbaar is qua conditie en ook het samenspel gaat steeds beter. Spelleider Vera was aanwezig om te fluiten, Ook dit ging top!