ATC MO17-1 wint de laatste wedstrijd van Excelsior '31 en sluit seizoen af op een gedeelde eerste plaats

ATC'65 MO17-1

2 - 0

Excelsior '31 MO17-1

1e klasse (3e fase) Q

1 juni 2023 18:30

G.B. Bessembinder

Om 18.35 uur fluit scheidsrechter Gerard Bessembinder voor het begin van de laatste wedstrijd van dit seizoen. De meiden zijn vanaf het begin fel en proberen Excelsior onder druk te zetten. De eerste 20 minuten van de wedstrijd zijn er geen echte kansen voor beide teams. Na 25 minuten spelen geeft Demi H vanaf de rechterkant een voorzet in de zestien. Noëlle schiet de bal prachtig in één keer cross binnen in de verre kruising, 1-0 voor ATC. ATC is in deze fase sterker dan Excelsior en houdt Excelsior voortdurend op de eigen helft. Twee minuten later valt de 2-0 na een prachtig afstandsschot van opnieuw Noëlle. Een paar minuten later wordt het bijna 3-0. Linn M opent met een mooie bal naar de rechterkant waar Demi H de bal in één keer over de keepster schiet. Helaas mist de bal voldoende snelheid waardoor de keepster de bal nog kan pakken voor de doellijn. Grensrechter Ruben hoeft niet veel te doen, maar is alert als Excelsior op de helft van ATC komt en er sprake is van buitenspel. Na een goede eerste helft zoeken de meiden de kleedkamer op. Ruststand 2-0.
Na enkele minuten in de tweede helft wordt er een mooie aanval opgezet, waarbij Demi H Tessa vindt. Zij draait zich mooi vrij en schiet, maar haar schot verdwijnt net langs de paal. Even later gaat een schot van Demi W aan de andere kant net naast het doel. ATC is minder dominant dan in de eerste helft. Af en toe moet keepster Marit ook aan de bak, maar ze komt niet echt in de problemen. Linn C vecht op links pittige duels uit met haar directe tegenstandster. Die kan het niet hebben dat Linn haar keer op keer weet te passeren en slaat Linn van zich af. De vrije bal voor ATC levert helaas niks op. Na 20 minuten spelen krijgt Excelsior een kans na een goede aanval over rechts. De bal wordt echter naast getikt. Zo blijft het 2-0. ATC probeert de score nog wat uit te breiden, maar dit lukt niet meer.  Eindstand 2-0.

De meiden van ATC sluiten het seizoen hiermee af op een gedeelde eerste plaats met HHC. HHC heeft echter een beter doelsaldo en wordt op basis daarvan kampioen. Erg jammer, helemaal als je kijkt naar de onderlinge resultaten, waarin ATC van HHC gewonnen heeft en het tweede onderlinge duel in een gelijkspel is geëindigd. Kortom, een goed en mooi seizoen waarin de meiden als team gegroeid zijn en een resultaat hebben behaald waar ze trots op mogen zijn. Na de wedstrijd kondigde trainster/coach Marleen aan dat ze na vijf jaar stopt. Het waren vijf mooie seizoenen waar Marleen en de meiden met veel plezier op terugkijken.