ST Rietmolen/Lochuizen MO17-1

1e klasse (3e fase) Q

15 februari 2023 19:00

E.R. de Boer

Woensdagavond 15 februari speelt ATC MO17-1 dan eindelijk de tweede wedstrijd van de competitie. De wedstrijd tegen Rietmolen/Lochuizen staat onder leiding van scheidsrechter Ewout de Boer. Het begin van de wedstrijd is chaotisch. De tegenstander is van het kaliber lange ballen snel thuis en de meiden van ATC gaan daar de eerste minuten in mee. Na een kleine tien minuten creëert ATC de eerste kans van de wedstrijd na een aanval over rechts met goed combinatievoetbal tussen Tessa en Fleur. Helaas verdwijnt het schot van Tessa naast het doel. Even later ziet het publiek weer een mooie een twee tussen Tessa en Fleur. Dit keer schiet Fleur, maar de keepster redt goed.

Na 20 minuten spelen geeft Anne na een goede actie op rechts de bal voor op Romée. Ze schiet vervolgens goed op goal, maar helaas op de paal. Twee minuten later gaat een schot van Fleur net naast. Na bijna een half uur spelen zet ATC een aanval op over rechts. Fleur geeft een strakke voorzet de zestien in. Romée schiet de bal hard in, maar de keepster keert haar inzet heel knap en ook in de rebound staat de keepster op de goede plek en voorkomt dat er gescoord wordt. En zo blijft het 0-0. Een minuut later krijgt Rietmolen een kans na een lange bal die gelukkig voor het doel van keepster Marit langs gaat. ATC bouwt van achteruit op. Linn M combineert prima met Tessa die op haar beurt de bal op Fleur voorzet. Zij speelt haar tegenstandster knap uit en scoort, 1-0 voor ATC. Vijf minuten later gaat Linn C op links haar tegenstandster met een mooie actie voorbij. Ze geeft een pass op Fleur die de bal binnenschiet, 2-0. ATC blijft druk zetten en opbouwen terwijl Rietmolen verdedigt en probeert met de lange bal gevaarlijk te worden.

club-rietmolen.pngDe verdediging van ATC met Mette, Donna, Maartje en Carmen staat echter goed. Maartje loopt van achteruit goed op tot ver over de middenlijn en geeft een prima pass op Tessa. Die bedient Romée die op haar beurt de bal terugspeelt naar Tessa. Die schiet maar haar schot gaat via de keepster naast. Uit de laatste aanval voor rust valt dan toch de 3-0 als Fleur de bal voorzet op Tessa, die de bal hard in de rechterbenedenhoek binen schiet. Ruststand 3-0.

Na rust zien we hetzelfde spelbeeld. ATC combineert en Rietmolen verdedigt met man en macht en schiet de bal na verovering hard naar voren. Na een kleine 5 minuten stuurt Linn M Jinny weg, speelster van MO15-1 die vandaag meedoet. Die maakt een goede actie maar haar schot mist vervolgens kracht om gevaarlijk te zijn. Enkele minuten later wordt Jinny opnieuw weggestuurd. Dit keer door Tessa. Ze gaat goed door, geeft de bal op Tessa maar haar schot wordt met wat kunst en vliegwerk door Rietmolen naast het doel gewerkt. Ook vanaf de rechterkant is ATC een paar keer gevaarlijk. Linn M, Tessa en Carmen H. combineren goed waarna Carmen de bal een paar  keer lekker voorgeeft. Helaas lukt het niet om hieruit te scoren.

Dan volgt een tegenaanval van Rietmolen met een prima redding van keepster Marit. ATC zoekt wederom de aanval. Goed samenspel tussen Jinny en Fleur levert helaas geen doelpunt op. Rietmolen blijft het proberen met lange ballen. Dit levert een hoekschop op. Uit de kluts die hierna ontstaat, volgt een schot op doel die super goed op de lijn wordt gepakt door Marit. Na zo'n half uur spelen in de tweede helft geeft Linn C een mooie bal over de verdediging heen die door Tessa op waarde wordt geschat. Ze ontdoet zich heel knap van twee tegenstandsters en scoort, 4-0. ATC gaat door. Jonne verovert op rechts de bal en geeft na een goede actie de bal diep. Deze wordt voorgezet en levert een hoekschop op. Deze wordt genomen door Tessa. Ze geeft de bal op maat op de inlopende Demi W die met het hoofd de 5-0 scoort (en dit levert haar een reep chocola op).

Rietmolen krijgt nog een kans cadeau van ATC na een misverstandje achterin, maar gelukkig belandt dit schot op de paal. Eindstand 5-0 en op basis van het spel een dik verdiende overwinning. A.s. zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd tegen HHC in Hardenberg.