ATC '65 MO17-1 wint met goed voetbal en veel inzet de uitwedstrijd tegen Avanti MO17-1 met 2-4

tel. 053-4613866

Het is 20.00 uur als de scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd Avanti - ATC. Beide teams zijn nog ongeslagen. In de eerste minuut en uit de eerste aanval komt Avanti bijna meteen tot een doelpunt, maar keepster Asha tikt de bal super goed over het doel. Avanti mag een hoekschop nemen en in de kluts wordt deze binnen geschoten. ATC is niet fel genoeg op de bal, 1-0. Vier minuten later krijgt ATC aan de andere kant ook een hoekschop. Fleur zet deze goed voor, maar Avanti werkt de bal weg en gaat vervolgens richting doel van ATC. Een speelster staat echter buitenspel. Er volgt een pass van achteruit op Tessa die alleen op de keepster afgaat, maar die houdt de bal knap tegen. ATC zet Avanti goed onder druk en dit levert steeds balbezit op. Er wordt goed rondgespeeld. Na een combinatie tussen Tessa en Demi H, legt de laatste de bal breed op Demi W die schiet. Helaas belandt haar schot op de lat. En zo blijft het 1-0. Er volgt opnieuw een goede aanval van achteruit met mooi combinatievoetbal. Jonne geeft de bal op Demi W die vervolgens Tessa bereikt. Die draait en schiet de bal knap binnen, 1-1. De verdiende gelijkmaker is eindelijk een feit na een kwartier spelen. ATC gaat door. Er wordt keihard gewerkt door het hele team en prima samengespeeld. Avanti is fysiek sterk en probeert de snelle vleugelspeelsters te bereiken. Dan mag Avanti ingooien en is ATC niet snel genoeg bij de les. Avanti schiet op goal. Asha redt in eerste instantie, maar in de rebound is het alsnog raak, 2-1. Opnieuw kijkt ATC tegen een achterstand aan wat gelet op het veldspel niet nodig is. Linn M stuurt Tessa met een diepe bal opnieuw richting keepster. Die maakt haar hoek klein en Tessa schiet net naast. Als de keepster vervolgens uitschiet, pakt Tessa de bal alert op maar haar schot heeft net niet genoeg kracht om de keepster te passeren. Ook een schot van Linn M na een voorzet van Jonne gaat net naast. Net als een schot van Fleur vlak voor rust na wederom een slechte uittrap van de keepster. En zo is de ruststand 2-1.
Na rust zet ATC meteen druk. Linn C stuurt Tessa de diepte in. Die ontdoet zich heel knap van haar tegenstandster, maar haar schot gaat net voorlangs. Maartje geeft even later een diepe bal op Demi H. Die schiet van afstand en de keepster laat de bal onder zich door glippen. Tessa is super alert en schiet de bal definitief de touwen in, 2-2 na 6 minuten spelen in de tweede helft. Twee minuten later zet Tessa op rechts druk, verovert de bal en zet deze voor. Linn C komt goed inlopen en schiet de bal binnen, 2-3. Het spel gaat snel op en neer. ATC combineert en Avanti probeert de vleugels te bereiken. Alle speelsters van ATC doen continue goed mee aan het spel. Is de een door Avanti voorbijgespeeld, dan zit de volgende er al weer boven op. Na ruim een half uur spelen in de tweede helft krijgt Fleur de bal diep gespeeld. Ze gaat er goed langs, speelt de bal naar Tessa maar haar schot is niet hard genoeg om de keepster in problemen te brengen. Die schiet de bal ver uit. Donna vangt de bal op en probeert het met een afstandsschot van een meter of 35. Avanti heeft het hier moeilijk mee in de zestienmeter. Romée loopt goed door, is iedereen te slim af en scoort, 2-4 voor ATC. Enkele minuten voor het eindsignaal gaat Tessa opnieuw op de keepster af na een goede pass van Romée. Helaas weet ze niet in een hoek te schieten en staat de keepster opnieuw een doelpunt in de weg.
Even later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. ATC stapt verdiend als winnaar van het veld. De meiden hebben alles gegeven, hebben als team samen met elkaar gestreden voor elke bal en een goede pot voetbal laten zien. De komende twee weken is er geen wedstrijd. Donderdagavond 9 maart mogen de meiden weer aan de bak in de thuiswedstrijd tegen SV Losser om 19.00 uur.