De Zweef 1

2e klasse I

9 maart 2024 17:00

R.J.M. Klaver

ATC haalt in de wedstrijd tegen De Zweef met een ruime 6-0 zege heel gedecideerd de tweede periode binnen. Het is weliswaar op doelsaldo, maar dat telt nu eenmaal ook. En het verschil met nummer twee Oranje Nassau is er ook overduidelijk, namelijk een verschil in doelsaldo van +9 in het voordeel van ATC. De felicitaties worden in dank aanvaard, maar het grote doel blijft overeind: de titel aan het eind van de rit.

Op voorhand is al duidelijk dat een zege voldoende is voor de periode. De resultaten op de andere velden zijn bekend. Oranje Nassau had de druk nog iets op kunnen voeren door een extreem hoge overwinning bij Barbaros, maar dat lieten de Almeloërs na. En wat is het dan lekker dat binnen drie minuten het eerste doelpunt al valt. Stan ten Dam komt door de as door en stuurt Ebi Willemsen de diepte in. Zo’n klus is aan Ebi wel toevertrouwd. Hij schoot prima binnen: 1-0.

ATC begint toch fel aan de wedstrijd. De ploeg lijkt aan De Zweef duidelijk te willen maken dat er in Hengelo vandaag niets te halen valt. Het levert in die fase ook direct wat kansen op. Ebi ziet zijn schot gestopt worden en Florian Boitelle schiet net over. Een ingestudeerde vrije trap levert opnieuw een doelpoging op van Florian. Na een één-tweetje tussen Boudewijn Barendse en Mervin Jansman kan Boudewijn aanleggen. Steeds blijft de Nijverdalse doelman Mark Klein Boonschate de situatie meester.

Voor het doel van David Arun is het rustig, al breekt De Zweef een keer gevaarlijk door. Een scherpe voorzet vanaf rechts wordt door Michernaldi Martina ten koste van een hoekschop weggehaald voor de inkomende spits. Een echt grote kans krijgt De Zweef in de 23e minuut. Een diepe bal wordt door Michernaldi verkeerd ingeschat, waardoor Lars Spijkerman alleen op David af kan. Hij schrikt waarschijnlijk zo van de situatie, dat hij de bal hoog over schiet.
In die fase gaat het gas er even af bij ATC. De Zweef vindt het allemaal wel best en vangt ATC vanuit een gesloten verdediging op. Het spel wordt er ook wat slordiger op. Dat betekent niet dat er geen kansen zijn voor de thuisploeg. We zien Bas Peters uit een hoekschop net over koppen en Florian schiet net naast na een één-tweetje met Max. Na een half uur zien we een prachtactie van diezelfde Max, die aan de rechterkant iedereen zijn hielen liet zien. Vanaf de achterlijn trekt hij terug op Michernaldi, die helaas de bal slecht raakt, waardoor de doelman kan redden. In de 33e minuut speelt Florian Ebi aan, die zichzelf prima vrijspeelt, maar zichzelf niet beloont met een treffer. Ten koste van een hoekschop weet de doelman te redden. Het blijkt uitstel van executie. De hoekschop leidt tot een flinke scrimmage voor het doel. Steeds wordt er geschoten, maar ook weer geblokt. Aan de kant vragen we ons af: “weet iemand misschien waar de bal is?” Maar dan komt hij voor de voeten van Bas Peters en hij weet het gaatje wel te vinden: 2-0.

De Zweef bijt nog één keer van zich af. Na een vlotte aanval wordt het schot van Nick Spoolder nog geblokt. De rebound komt voor de voeten van Jochem Vos. Diens schot is een prooi voor David. In de 37e minuut krijgt ATC een vrije trap aan de rechterkant tegen de zijlijn aan. Florian zet zich achter de bal en draait de bal met zijn linker in. Er wordt nog gesprongen naar de bal, maar niemand raakt hem. Doelman Klein Boonschate reageert hierdoor ook te laat en ziet de bal bij de tweede paal binnenvallen: 3-0. Met deze stand gaan de spelers de rust in.

In de tweede helft komt Koen Beuting in het veld voor Stan ten Dam. De arme Koen heeft een flinke gedwongen pauze gehad. Op 3 februari liep Koen in het tweede elftal tegen een rode kaart op. Twee keer geel en dus één wedstrijd schorsing. Maar omdat het tweede pas vorige week weer in actie kwam, was Koen vandaag pas van zijn schorsing af.
Al snel na rust zien we een heerlijke actie van Ebi. Komende vanaf de linkerkant passeert hij zijn man en krult de bal prachtig richting de tweede paal. Doelman Klein Boonschate is kansloos, maar de binnenkant van de paal redt hem. In de 55e minuut laat Koen zien dat hij weer terug is. Met zijn afstandsschot waarbij de bal alle kanten opdraait zet hij de 4-0 op het bord. Als de wedstrijd al niet gespeeld was, is hij dat nu zeker. Er gebeurt een tijd lang dan ook niets meer. Het spel speelt zich voor een groot deel af op het middenveld.
Pas in de 70e minuut is er weer wat opwinding. Ebi bereikt Max die op zijn beurt Boudewijn aanspeelt. Van 10 meter mag hij aanleggen, maar zijn schot gaat jammer genoeg naast. Niet veel later neemt Max een voorzet van Florian ineens op zijn pantoffel. Het schot is prima, maar de redding van de doelman ook.

De wedstrijd lijkt als een nachtkaars uit te gaan, maar in de laatste minuten gebeurt er toch nog weer het nodige. In de 88e minuut onderschept Ebi een foutieve terugspeelbal en legt hem panklaar voor Max, die de 5-0 binnenschiet. Het slotakkoord is vervolgens voor Ebi zelf. Een kopbal van een De Zweef-verdediger belandt voor zijn voeten en met een droge schuiver zorgt hij voor de 6-0 eindstand.

ATC pakt dus overtuigend de tweede periodetitel, maar stiekem hopen de mannen verschoont te blijven van de nacompetitie. Die kansen op de titel zijn er zeker. Er is nu echt een top vier ontstaan, die binnen twee punten van elkaar staan. Vandaag pakken al deze ploegen weer de maximale buit. Wie houdt de race het langste vol? ATC heeft ook hier het voordeel van een goed doelsaldo, wat eventueel ook beslissend kan zijn. Komende zaterdag wacht ATC een uitwedstrijd bij FC Zutphen.

Er volgen nog foto's van deze wedstrijd.