Torenlaan 60
7559PB
HENGELO OV
tel. 074-2424783

Vooraf waren er nog wat twijfels. BWO kon een uitstekende uit-balans overleggen. Alle uitduels wisten de blauwwitten dit seizoen te winnen. Konden ze dat ook bij ATC? Die droom spatte zaterdag uiteen. Met een zeer overtuigende prestatie maakte ATC korte metten met BWO. Uiteindelijk stokte de teller bij 5-0 en dit was geenszins geflatteerd.

Het mooie van een “burenruzie” is dat BWO met de hele ploeg op de fiets naar ATC kwam. Jammer was dat het weer niet meewerkte. De volledige negentig minuten goot het. Normaal is deze wedstrijd de drukst bezochte wedstrijd van het jaar. Nu kozen velen voor de warmte van de kachel en dat is nog begrijpelijk ook. Daarnaast keken velen vanuit de kantine. De tribune was wel goed vol. Aan het veld stonden alleen de echte diehards.

ATC schoot fel uit de startblokken. Na een fraaie solo van Ebi Willemsen kon Boudewijn Barendse aanleggen voor een schot, maar dat miste kracht. Kort hierop zette Ebi Gilian Wilms vrij voor het doel, maar door snel uit te lopen wist BWO-doelman Dion Tanke onheil te voorkomen. In de 6e minuut was het al wel raak. Aan de linkerkant stoomde Pascal van Bel snel op. Rond de zestien kapte hij zijn man uit en op zijn strakke schot was doelman Tanke kansloos: 1-0.

Topscorer Ebi had even later ook op het scorebord moeten staan. Boudewijn trekt de bal panklaar voor en normaal zijn dit soort klusjes aan Ebi wel besteed. Nu werkte hij de bal over, wat moeilijker was dan in het doel te schieten. In het vervolg was Ebi nog twee keer dichtbij, maar eenmaal redde doelman Tanke en één keer werd hij gestuit door de verdediging. Op de tribune vonden we dit een strafschop, maar de uitstekende scheidsrechter Braaksma dacht hier anders over.

BWO moest al snel in de wedstrijd twee keer wisselen. Door ongelukkige botsingen konden twee spelers niet verder. Trek hier niet de conclusie uit dat het een harde wedstrijd was. Het tegendeel was waar. Voor een derby was het ook best bijzonder dat er geen enkele gele kaart getrokken hoefde te worden.

In de 32e minuut verhoogde ATC de voorsprong. Na een vlotte aanval stuurt Max Vasterink Boudewijn weg, die op zijn beurt Gilian vond. Op zijn schot was doelman Tanke opnieuw kansloos: 2-0. Pas hierna was BWO voor het eerst dreigend voor het ATC-doel, maar het slappe schot van Tom Harbers was een simpele prooi voor ATC-doelman David Arun. Even later zagen we een goede actie van Stan ten Dam aan de rechterkant. Zijn voorzet was ook prima, maar ook dit schot van Ebi ging over.

In de 43e minuut kwam ATC zelfs op een 3-0 voorsprong. Aan de linkerkant zagen we een korte corner van Florian Boitelle op Max. Max slingerde de bal voor het doel, waar velen een poging deden de bal te raken, maar er was niemand die dat echt lukte. Het verraste doelman Tanke zo, dat de bal zomaar in het netje rolde. Met een duidelijke 3-0 voorsprong voor ATC en kansen op meer gingen de ploegen rusten.

De tweede helft gaf in het begin nog even hetzelfde beeld. ATC combineerde vlotjes en creëerde zich kansen. Zo schoot Florian over en na een prima aanval over meerdere schijven kon Gilian inschieten, maar hij vond zijn meerdere in Tanke. Al snel zagen we ATC ook wat wegzakken. De druk op de bal was er even niet, waardoor ze BWO toch het gevoel gaven dat er misschien nog wel wat mogelijk was. BWO probeerde het in ieder geval en een schot van Tijn Steggink was ook kansrijk, maar David redde ten koste van een hoekschop.

Daar waar het even leek of de wedstrijd nog zou kunnen kantelen, hielp BWO zijn kansen zelf om zeep. In de 63e minuut leverde BWO de bal in de opbouw zo in bij Florian, die vrije doortocht kreeg en de 4-0 lekker binnenschoot. Twee minuten later was het ook helemaal beslist na een prachtige aanval. Florian zette Boudewijn aan het werk en zijn voorzet kon Ebi simpel binnenwerken: 5-0.

In het laatste kwartier waren er nog wel wat mogelijkheden aan beide kanten, maar feitelijk bloedde het spel een beetje dood. Beide ploegen geloofden het wel. ATC hoefde niet meer, BWO kon niet meer. Gelukkig vond de scheidsrechter het na negentig minuten ook voldoende.

ATC behaalde zo een meer dan verdiende overwinning en consolideerde de koppositie. Door de uitslagen op de andere velden is er zelfs een gaatje geslagen met de meeste concurrenten. Alleen Vroomshoopse Boys volgt nog op één punt. We gaan met een lekker gevoel de winterstop in en vervolgen de competitie op 20 januari met een thuiswedstrijd tegen Gramsbergen.

Bron: René Korf 10 december 2023