7711KK
NIEUWLEUSEN
tel. 0529-482749

Valse start voor ATC ’65.

De verwachtingen vooraf waren hoog gespannen. Zou ATC op de zaterdag een net zo prominente rol kunnen spelen als op de zondag? De generale vorige week beloofde veel. Helaas staat zoals wel vaker een goede generale niet garant voor een goede première. Nu was vooraf al wel duidelijk, dat je bij Nieuwleusen, dat in twee seizoenen slechts drie wedstrijden verloor, niet zo maar even drie punten ophaalt. Maar stiekem hoop je toch op wat meer. Maar zelfs twee strafschoppen waren aan ATC niet besteed. En dan loop je uiteindelijk tegen een terechte nederlaag aan.

ATC begon de wedstrijd overigens in nieuwe shirts. Huiskes Kokkeler is de komende jaren de nieuwe hoofdsponsor. Er is ook een nieuwe rugsponsor: Tante Toos.

De partij begon met een periode van aftasten. Beide partijen gaven elkaar weinig ruimte om te spelen. Er was aan alle kanten volop druk op de bal. Het duurde een kwartier voor het eerste gevaarlijke moment. Nieuwleusen werd gevaarlijk met een kans uit een voorzet, die niet meer dan een hoekschop opleverde. Deze hoekschop leverde een ook weer een scrimmage op voor het ATC-doel, maar ook hier kwam ATC met de schrik kwijt.

Halverwege de eerste helft werd ATC voor het eerst echt gevaarlijk. Ebi Willemsen werd de diepte ingestuurd, maar werd neergehaald. Wat mij betreft kun je dan discussiëren over wel of niet doorgebroken, maar de scheidsrechter van dienst, Milan Rouwenhorst, vond het niet eens de moeite waard om er voor te fluiten. In de aanval van Nieuwleusen die hierop volgde, kwam Michernaldi Martina in duel met de sterke back Leon de Raad. Er was licht contact, zo lieten ook de beelden zien, maar inderdaad heel licht. De scheidsrechter vond het dit keer wel zwaar genoeg om de bal op de stip te leggen. Deze strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Roy Bollemaat: 1-0.

ATC leek heel even van de leg, want vlak erna kreeg spits Randy Vink een flinke kans, maar doelman Lard Tijink redde met een katachtige reactie. Hierna pakte ATC de draad toch weer op. Na een goede actie van Ebi wordt Max Vasterink bereikt. Zijn prima schot spat op de lat uiteen en stuitert net voor de lijn het veld weer in. In de 39e minuut kwam ATC na een prima aanval op gelijke hoogte. Na een snelle combinatie over meerdere schijven was het Boudewijn Barendse die aan mocht leggen. Zijn schot kreeg de doelman niet klem, waarna Pascal de rebound binnenschoot: 1-1. ATC rook bloed en leek voor rust al door te drukken. Een schot van Boudewijn ging rakelings voorlangs en een schot van Ebi werd geblokt en leverde niet meer dan een hoekschop op. De teams gingen rusten met een gelijke stand.

Met het laatste kwartier in gedachten gingen we er in de tweede helft eens goed voor zitten. De hoopvolle verwachtingen werden na één minuut al weer de grond in geboord. Nieuwleusen kreeg vlak buiten de zestien meter een vrije trap, die onberispelijk door Roy Bollemaat werd binnengeschoten: 2-1.

ATC kreeg al snel de mogelijkheid om de stand weer gelijk te trekken, toen Max binnen de zestien werd gevloerd en de bal ook voor ATC op de stip ging. Bas Geessink schoot de bal in op een fijne hoogte voor de keeper en de doelman Tim Hoogenkamp stopte de bal dan ook prima.

Niet veel later leek de beslissing al te vallen. Bij een vrije bal vanaf de linkerkant kreeg spits Randy Vink wel heel veel vrijheid om de bal aan te nemen. Het was voor hem een koud kunstje om Lard te passeren: 3-1. Er volgde nog wel een vlagsignaal van ATC-kant, maar daar was de scheids niet gevoelig voor.

Toch kreeg ATC nogmaals de mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen. Bij een hoekschop fluit de scheids voor een handsbal van de kant van Nieuwleusen en de bal gaat voor de tweede keer op de stip. Dit keer zet Ebi Willemsen zich achter de bal. Zijn schot gaat op de paal en in de rebound wordt hij zodanig gehinderd dat doelman Tim Hoogenkamp voor de tweede keer deze middag de grote held werd.

Het geloof in een goed resultaat leek verdwenen. In het kwartier dat volgde was er maar één ATC-er die opviel en dat was doelman Lard Tijink. Met meerdere prima reddingen onderscheidde hij zich. In de 87e minuut moest hij zich ook gewonnen geven. Na een flinke dekkingsfout in het centrum kreeg  Randy Vink vrije doortocht. Zijn schot was Lard te machtig: 4-1. Dat het in blessuretijd door een eigen doelpunt van Kris Tinholt nog 4-2 wordt is leuk voor de statistieken.

Op basis van de tweede helft loopt ATC tegen een terechte nederlaag op. In de hoofden van de jongens zullen vast de twee gemiste strafschoppen nog wel eens voorbij komen, met daarbij de vraag “wat als ….” Lichtpuntje vandaag was het optreden van Lard in het doel. De nederlaag is zuur, maar je moet maar denken: vorig jaar werd ook begonnen met een nederlaag en toen werd het ook nog best een aardig seizoen. Zaterdag kunnen de mannen zich revancheren tegen Vroomshoopse Boys.