Jort Zengerink (schot)

2e klasse I

25 november 2023 17:00

M Schuhmacher

In zijn eerste Hengelose derby van dit seizoen heeft ATC met moeite de drie punten in huis kunnen houden. Binnen acht dagen tijd betekent dit na ON en PH de derde overwinning op rij. De mannen van Job en Ronny lijken de thuisnederlaag tegen Dieren goed verwerkt te hebben. Op sportpark Slangenbeek werd om 17.00 uur afgetrapt voor een matig opgekomen publiek. Waarschijnlijk had dit te maken met de wedstrijd FC Twente – PSV.

Het duel begint attractief want vanaf de aftrap komt Tubantia op de linkerkant goed door maar het schot dat volgt gaat voor hen langs de verkeerde kant van de paal waardoor David Arun nog niet in actie hoeft te komen. In de daarop volgende tegenaanval ontstaat er een eerste kans voor de thuisploeg na behendig wegdraaien en goed loopwerk van Ebi Willemsen maar diens voorzet wordt door zijn teamgenoten niet op waarde geschat. Nog geen twee minuten later gaat een enorme pegel van Florian Boitelle net over het doel en nog geen minuut later overkomt Boudewijn Barendse hetzelfde, echter wel met tussenkomst van een Tubantia speler.

In de negende minuut zet ATC aan de linkerkant een aanval op waarbij Florian de bal voor geeft aan Ebi die met dit presentje wel raad weet en heel koel de 1-0 laat aan tekenen. Het thuispubliek gaat er eens goed voor zitten maar feitelijk gebeurd er een kwartier lang niet zoveel. Twee hoekschoppen voor ATC die niet het gewenste effect hebben, veel balverlies en verkeerde passes bij beide teams wat het kijkspel niet ten goede komt. Beide teams spelen met veel inzet waarbij de thuisploeg het overwicht naar zich toe lijkt te trekken. In minuut vijfentwintig stuurt Boudewijn Max Vasterink de diepte in maar na het uitspelen van zijn tegenstander gaat zijn schot naast het doel.

Een misverstand in de achterhoede van Tubantia leidt de 2-0 in. Ebi anticipeert razendsnel op het foutje, komt aan de bal en geeft strak voor waarbij de mee opgekomen Gilian Wilms alleen nog maar zijn voet tegen de bal hoeft te zetten.

In de vijfendertigste minuut breekt Kyan Pelupessy (Tubantia) aan de linkerkant door. Diens lage voorzet kan nog net door David onschadelijk worden gemaakt. Voor rust leveren een kopbal van Bas Geessink uit een hoekschop en twee afstandsschoten van Florian en Boudewijn geen gevaar op voor keeper Thom te Vaanholt van Tubantia. ATC staat bij rust weer met 2-0 voor en is op het oog, mede gelet op de verkregen mogelijkheden, de bovenliggende partij. Maar ja waar hebben we dat eerder gezien.

De tweede helft begint met een goede redding van te Vaanholt op een inzet van Boudewijn. In minuut achtenveertig kan Ebi alleen gestopt worden door een handsbal. De vrije trap op 25 meter van het doel wordt door Florian naar de wegdraaiende Ebi gespeeld, die vervolgens heel veel dingen te gelijk wil lijkt het, en geen juiste voortzetting vindt.

Tubantia kruipt wat meer uit zijn schulp en in de vijfenzestigste minuut komt ze goed door waarbij Tijn Zengerink de bal prima voorgeeft en er een enorme kans ontstaat voor Sander van Stein Callenfels. Zijn inzet verdwijnt gelukkig voor ATC naast het doel. In de zeventigste minuut kan de scheidsrechter niets anders dan geel trekken voor Michernaldi Martina die net over de middenlijn opzettelijk een doorgebroken Tubantia speler naar de grond brengt. Een incidentje want over het geheel genomen is het een hele sportieve krachtmeting. Er wordt door beide teams vol overgave gestreden om de overwinning binnen te halen.

Ebi krijgt, daartoe in staat gesteld door Max, in de vijfenzeventigste minuut een enorme kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar dit keer kan hij de trekker (mag dit woord wel gebruikt worden in deze tijd?) niet over halen. Tubantia begint steeds meer aan te dringen om de aansluitingstreffer te realiseren. De voorwaartsen krijgen twee enorme schietkansen maar niet één wordt er van benut. In de tachtigste minuut levert Jort Zengerink een voorzet af die door David tot corner wordt verwerkt. Deze corner levert geen gevaar op omdat deze over de gehele breedte van het veld gaat.

Het wordt billen knijpen voor ATC. Het loopt niet echt lekker en wij geven Tubantia steeds meer het gevoel dat er nog iets te halen valt door zelf twee kleine kansjes niet te benutten. En ja, zoals altijd komt er plots een afvallende bal op twintig meter van de goal voor de voeten van Jort Zengerink die direct afdrukt en ziet dat de bal over de grond  in de voor David rechterhoek verdwijnt. Op de klok staat 2-1 en nog vier minuten te gaan. Het gaat toch niet weer gebeuren zie je de ATC fans denken.

Nog twee hoekschoppen mogen er genomen worden één voor Tubantia en één voor ATC. Beiden leveren niets op, zodat ATC bij het laatste fluitsignaal als winnaar van het veld gaat.

Deze overwinning is moeizamer tot stand gekomen dan vooraf wellicht verwacht of gehoopt gezien de stand op de ranglijst. De 2 klasse I van het zaterdagvoetbal is een klasse waar heel veel teams aan elkaar gewaagd zijn. Elke wedstrijd zal er gestreden moeten worden om het gestelde einddoel te halen. Nog twee spectaculaire wedstrijden te gaan voor de winterstop, zaterdag uit naar Den Ham en tenslotte de thuisderby tegen BWO op 9 december a.s.