7 oktober 2023 17:00

P.H.G. van Koolwijk

8 oktober 2023 13:00

René Korf

Na de wat mislukte start van de competitie, lukte het ATC in de derde wedstrijd eindelijk de volle buit te pakken. En hoe? Met maar liefst 7-2 werd PH weer naar Almelo gestuurd. En die uitslag was niet alleen dik verdiend, maar ook nog niet eens geflatteerd. Hierop kan de ploeg verder bouwen.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er op een mooie en indrukwekkende manier stilgestaan bij het overlijden van Roel Kok. Met Roel’s vrouw, zijn dochters met partners en zijn kleinkinderen onder het publiek, zagen zij dat ATC afscheid nam van Roel op een manier die hij verdiend heeft.

Daar waar ATC het in de vorige wedstrijd naliet om het initiatief te nemen, greep men in deze wedstrijd de tegenstander gelijk bij de keel. Met veel beweging, veel druk, veel meer overtuiging en goed spel van ATC-zijde, wist PH zeker in het begin niet waar ze het zoeken moesten. Na tien minuten stond er al een mooie 2-0 voorsprong op het scorebord. Nadat Ebi Willemsen een eerste kans nog gestopt zag door de PH-doelman, was het in de 5e minuut voor het eerst raak. Diezelfde Ebi soleerde door de defensie en alleen voor de doelman zag hij Florian Boitelle er nog beter voorstaan. Een simpel balletje breed en de 1-0 was een feit. Ebi stond ook aan de basis van het tweede doelpunt. Na een vlot lopende aanval bediende Ebi Boudewijn Barendse op maat, die rustig binnen schoot: 2-0.

Na nog een kopkans voor Koen Beuting en een schot voorlangs van Florian, deed halverwege de eerste helft eindelijk ook PH van zich spreken. Ze kregen twee flinke kansen, die ook zo maar de wedstrijd had kunnen kantelen. Na een steekbal door het midden stond eerst de spits alleen voor Lard Tijink, die met de voeten redding kon brengen. Even later was ook Lard kansloos op een schot van de rechtsbuiten, maar bracht de paal voor ATC redding.

Vanaf de kant leek het of ATC de teugels wat liet vieren. De twee waarschuwingen van PH leken niet voldoende om te begrijpen dat er weer een tandje bij moest. Bij de derde kans van PH, op slag van rust, was het wel raak. Een voorzet van rechts werd door Rick Droste goed binnengekopt: 2-1. ATC sneed zichzelf hier in de vingers.

In de tweede helft waren de sfeermakers van de eerste helft vertrokken. Onze jongste leden zorgden met hun getrommel voor veel lawaai op de tribune. Waarschijnlijk door het late aanvangstijdstip waren zij in de tweede helft naar huis. Jammer!

ATC speelde ook in tweede helft in aanvang slordig. PH kreeg opnieuw een kans, maar kopte rakelings naast. Na een uur spelen leek het wel of er een knopje werd ingedrukt en ging het tempo van ATC weer omhoog. In no time lag PH op de rug. In de 60e minuut werd na een combinatie via Florian en Boudewijn uiteindelijk Mervin Jansman gevonden. De doelman kreeg nog een hand tegen de bal, maar zag de bal toch binnenvallen: 3-1. Drie minuten later was de wedstrijd al beslist. Boudewijn soleerde door het centrum en schoot rustig de 4-1 binnen. Ook de volgende treffer viel al snel. Ebi brak door en schoot via de binnenkant van de paal de 5-1 op het bord.

Bij ATC ging het accent volop op de aanval. Hierdoor kon het gebeuren, dat PH bij een uitval zomaar een overtal had en opnieuw Rick Droste zag scoren: 5-2. Dit keer had het voor de wedstrijd geen gevolgen. ATC bleef heer en meester en voerde in de laatste minuten de score nog verder op. Na misschien wel de mooiste aanval van de wedstrijd schoot Max Vasterink eerst nog op de voeten van de doelman. Vlak daarna lag de bal wel in het netje. Invaller Robert Wilens ging de combinatie aan met Bas Geessink en kon hierdoor de 6-2 rustig inschieten. Het slotakkoord was in blessuretijd voor Boudewijn, die in de rebound toesloeg nadat de doelman een schot van Ebi met de voeten had gestopt: 7-2.

De wedstrijd die zo indrukwekkend begon, eindigde met een lekkere eindstand. Een goed eerste half uur en een goed laatste half uur hielpen daarbij. Nu die mindere fase nog uitbannen en de toekomst ziet er goed uit. Komende zaterdag gaan we op bezoek bij De Zweef in Nijverdal.