Torenlaan 60
7559PB
HENGELO OV
tel. 074-2424783

Toen de kruitdampen waren opgetrokken, stond er bij ATC – FC Zutphen een 3-3 eindstand op het scorebord. Beide partijen hadden het gevoel dat er meer in had gezeten en feitelijk hadden ze daar het gelijk aan hun kant. ATC was de eerste helft heer en meester, FC Zutphen kwam in de tweede helft erg sterk terug. Uiteindelijk was het publiek de grote winnaar bij deze levendige pot voetbal en kunnen beide partijen niet anders dan tevreden zijn met het ene punt.

ATC speelde een eerste helft om van te smullen. De ene aanval was nog mooier dan de andere. ATC oogde erg gretig en de kansen kwamen dan ook snel. Bij de eerste twee kansen werd de bal erg slecht geraakt, waardoor het resultaat nul was. Mervin Jansman raakte een voorzet van Florian Boitelle heel matig en een fraaie pass van Bas Geessink werd door Boudewijn Barendse heel slecht geraakt. Bij de volgende kans werd de bal wel goed geraakt. Een goede actie van Gilian Wilms werd geblokt, maar de bal belandt voor de voeten van Ebi Willemsen, die snoeihard de paal raakt. Pas hierna viel er een eerste mogelijkheid voor de bezoekers te noteren, toen hun beste man, Timon Kuiper, de bal voorlangs schoot.

In de 16e minuut kwam ATC op een 1-0 voorsprong en kregen daarbij de hulp van de Zutphenaren. Hun doelman Timo Wolsink speelde een verdediger erg slordig in, waardoor Max Vasterink de bal kon onderscheppen. Max omspeelde de keeper en legde de bal breed op Ebi Willemsen, die simpel binnen tikte. Slechts één minuut later lag een volgend schot van Ebi in het netje, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Ik denk dat de grensrechter het hier bij het rechte eind had, maar even later wapperde hij weer met zijn vlag, waarbij er in de verste verte geen sprake was van buitenspel. Helaas nam de scheidsrechter zijn signaal over en werd ATC een grote kans ontnomen.

Halverwege de eerste helft beet FC Zutphen twee keer van zich af. Doelman Lard Tijink werd omspeelt, maar de Zutphenaren kwamen in zo’n moeilijke hoek terecht, dat er geen schot volgde. Vlak daarna volgde een prima vrije trap van Timon Kuiper, die geweldig door Lard uit de linkerbenedenhoek werd getikt.

Het laatste kwartier werd FC Zutphen steeds verder terug gedrukt. De kansen regen zich aaneen, maar Boudewijn, Ebi en Florian kwamen niet tot scoren. In de 36e minuut viel er nog één keer wel wat te juichen. Stan ten Dam zette goed door aan de linkerkant en bereikte Florian op links. Tegen zijn strakke, lage voorzet hoefde Max alleen nog maar aan te lopen: 2-0. Een pracht doelpunt na een prima aanval. Met deze tussenstand werd de rust bereikt. ATC kon zichzelf verwijten dat de score niet hoger opgelopen was en FC Zutphen mocht blij zijn dat de achterstand nog te overzien was.

In de rust zeiden we nog tegen elkaar: “laten we hopen, dat deze wedstrijd geen kopie wordt van Heracles – FC Twente.” FC Twente verzuimde vorige week om de genadeklap uit te delen en datzelfde kon gezegd worden van ATC. We hadden het beter niet kunnen zeggen. Beide ploegen kwamen onherkenbaar uit de kleedkamer. ATC leek de energie te missen om de strijd nog volop aan te gaan en de mannen uit Zutphen bruisten ineens van de energie.

Het duurde slechts drie minuten, toen de Zutphenaren al de aansluiting vonden. Het doelpunt was wel een hele zure. Een aanvaller komt oog in oog met doelman Lard Tijink. Lard blokt de bal met zijn voeten en raakt daarbij geblesseerd. Terwijl Lard op de grond ligt, komt de bal bij Milan Klaver, die geen moeite heeft om de bal in het lege doel te tikken: 2-1.

Voor Lard betekende dit meteen het einde van de wedstrijd. Hij werd vervangen door David Arun. David stond nog maar net in het veld of hij mocht ook al vissen. De ingevallen Nathan Greven liep op links langs verdedigers of ze er niet stonden. Vanaf de achterlijn bediende hij Timon Kuiper, die simpel de 2-2 binnen schoot.

Hoe is het mogelijk? Zo veel sterker in de eerste helft en dan zo snel weer terug bij af. ATC moest veerkracht tonen en deed dat zowaar, want in de 60e minuut kwam de ploeg toch weer op voorsprong. Ebi kreeg een kans, maar zijn schot werd geblokt. Door een steekbal, waarbij het mij ontgaan is van wie, kwam Ebi nogmaals in balbezit en nu was het wel raak. Ebi omspeelt de keeper en schiet de bal in het verlaten doel: 3-2.

ATC had even een korte fase weer de overhand. Boudewijn liet een geweldige actie zien door de as. Hij passeerde op volle snelheid een paar tegenstanders, werd daarbij onderweg ook aangetikt, maar de scheids gaf voordeel. Echter doordat hij werd aangetikt kwam hij uit balans en kwam te dicht op de keeper, waardoor de kans verloren ging. Ik zou denken: voordeel verdwenen, dan alsnog de vrije trap, maar scheidsrechter van Beek dacht daar anders over.

Een vrije trap van Timon Kuiper werd prima gestopt door David, maar bij de volgende vrije trap was het wel raak. Dezelfde Kuiper werd door Bas Geessink in een tegenstoot ten koste van een gele kaart gestopt. Kuiper ging zelf achter de bal staan en schoot de bal geweldig in de linkerkruising: 3-3.

In de slotfase kwam ATC nog twee keer via Pascal van Bel en Ebi dichtbij een score, maar het mocht niet zo zijn.

ATC was ontevreden over het verval in de tweede helft, terwijl FC Zutphen zichzelf verweet in de eerste helft niet dezelfde passie te hebben getoond als in de tweede helft. De conclusie moet zijn, dat deze twee goede ploegen elkaar in evenwicht hielden en dat beide ploegen genoeg aanknopingspunten hebben om op door te borduren.

Komende zaterdag speelt ATC de uitwedstrijd bij Rigtersbleek in Enschede.

Bron: René Korf