"Prestigieuze Strijd in Deurningen eindigt met een 5-3 nederlaag en gele kaart voor Bas”.

DSVD 3

5 - 3

ATC'65 2 (zon)

Thijs Poothuis (intikker)
17'
Jeroen Wennink (schot)
27'
41'
52'
Sven Weustink (penalty)
Onbekend (schot)
65'
66'
86'
Sven Weustink (vrije trap)
88'

tel. 074-2770101

In het sfeervolle Deurningen stond de langverwachte confrontatie tussen DSVD en ATC'65 op het programma, een duel doordrenkt van prestige en persoonlijke rivaliteit tussen twee bevriende teams en twee zwagers. Zo had het kunnen zijn. Een van de zwagers ontbrak helaas; hij verkoos de besneeuwde bergen boven het voetbalveld, wat voor de nodige gespreksstof zorgde. Om dit weekend afwezig te zijn, misschien wel strategisch gekozen vanwege een vrije maandag voor de kinderen, bood een uitgelezen kans voor een welverdiend lang weekend weg, even wat anders dan een verplichte pot voetbal op zondag.

Bij aankomst viel het oog niet op de idyllische ijsbaan met daar onder een groen grasveld. De schaatsbaan op het marktplein zou erbij verbleken. Maar ondanks de verleidelijke ijsbaan heerste er stilte; vandaag was het voetbal dat de klok sloeg. De zon moest haar best doen om de grasmat weer zichtbaar te maken. Voorafgaand aan de wedstrijd werd nog snel het aantal spelers geteld om te kijken of de boetepot nog aangevuld kon worden. Tot onze verrassing bleek een speler plotseling afwezig, een aderlating voor het team. Bjorn bleek de wekker te zijn vergeten of in verwarring over het begin van de competitie deze week of volgende week?

Ook zonder Bjorn moest er gestreden worden. Met het gemis van een speler werd er vandaag gestreden om elke millimeter, met name door DSVD, zoals in voorgaande ontmoetingen al bekend was. En al snel bleek dat de opzet die bedacht was tegen DSVD niet werkte. DSVD zat er vanaf het eerste fluitsignaal bovenop en voelde zich als een vis in het water op deze bijzondere piste. ATC'65 leek kansloos in het eerste half uur, met een stortvloed aan kansen en corners tegen. DSVD reeg de kansen aaneen en leidde met 2-1 bij rust, ondanks de gevaarlijke momenten van ATC'65 voor het doel van DSVD. Alle kansen werden zorgvuldig door de keeper uit het goal gewerkt.

Vlak voor rust volgde een onverwacht incident toen keeper Frank onwel werd in het doel. Gelukkig werden snel passende maatregelen genomen en liep het voor Frank met een sisser af.

De tweede helft bood een kans op herstel voor ATC'65. Ondanks het zware en drassige veld werden positieve momenten gecreëerd. Roel Pietersen, vervanger voor de uitgevallen keeper Frank, voorkwam met enkele cruciale reddingen verdere schade. Bas van Pelt, die meer moest bijdragen aan inzet en strijd, was iets te ijverig wat resulteerde in een gele kaart en hij mocht tien minuten afkoelen.

Ondanks twee terechte penalty's en de gele kaart toonde het team veerkracht. De nederlaag mag teleurstellend zijn, maar het team kijkt positief vooruit naar de komende wedstrijden, met als hoogtepunt de bekerwedstrijd tegen Turks Kracht uit Deventer op 17 februari.

Dit seizoen heeft ATC'65 al veel meegemaakt, met feesten en talloze wedstrijden. De ervaringen van dit seizoen zullen ongetwijfeld bijdragen aan de groei en ontwikkeling van het team. De focus ligt nu op de volgende wedstrijd in Losser, waar ze een nieuwe kans krijgen om te laten zien waartoe ze in staat zijn."