08-10-2023: ATC’65 2 – Sportclub Overdinkel 3 6-2 (2-2)

5e klasse 10

8 oktober 2023 10:00

S. de Wijngaert

“Toetje van een wedstrijd”

Voorafgaand aan de match we een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de zeer geliefde Roel Kok.

Ons team, met enkele romige toetjes hier en daar in de opstelling, moest vandaag zonder de sterke Bas van P en de voorheen geprezen Ari aantreden.

Goedemorgen, na zo'n 20 minuten stond het scorebord al op 0-2, niet omdat onze tegenstanders per se beter speelden.  Na dat de boel wat opgeklopt was, want we zaten zeker nog niet op 70% van ons kunnen, kwam de ATC 2 machine op stoom. Pieter Post verschijnselen bleven vaker achterwege en we begonnen de bal vaker van voet naar voet te laten gaan. Onder leiding van uitstekende doelman Maris en onze kapitein achterin en met hulp van Sven en Jercy toonden we onze veerkracht nog voor rust. Dit zorgde ervoor dat laatste twee ons op gelijke hoogte stelden, met respectievelijk een schot en een kopbal. 2-2 en rust!

Zonder een boete te krijgen kon ik tijdens de rust in de kleedkamer genieten van een kopje thee.

Tweede helft voerde de leiding wat wissels door. Zorgt er altijd dat je je wat moet herpakken en juiste ritme weer te vinden. Het eerste toetje verliet al dan niet vrijwillig het veld. Job en Niels kregen de kans om hun talent(en) te tonen. Ritme gevonden en nadat Sven en Bjorn ons naar 3-2 en 4-2 hadden getild, was het Job die onze voorsprong vergrootte tot 5-2.

Niels K. liet niet alleen zijn voeten spreken met geweldige passes, maar bleek ook goed te kunnen koppen. Helaas voor hem geldt het scheepsrecht niet. Ondertussen betraden Pieter-Jan en Patrick als laatste toetjes het veld. Welkome toevoegingen aan ons recept.

Uiteindelijk schoot Sven de eindstand van 6-2 binnen, voordat hij bij een 1-op-1 met de keeper een weergaloze lob, niet veel hoger dan zijn navel,  liet landen op de knie van de doelwachter.

We kunnen niet anders concluderen dan dat dit een fenomenale en naar meer smakende wedstrijd was. Laten we deze mentaliteit vasthouden, net zoals onze altijd solide en nuttig voetballende Bas W. (beterschap, kerel 👊🏻)

Tot volgende week en neem de kersen mee voor op de taart.