Jesse, Kaien, Auke (c), Bauke, Savyo,
Dion, Sessen, Luca,
Casper, Tuna

(Bram, Lars, Cas)

Op een regenachtige dag, een nat veld en met de kunstlichten aan moest ATC aantreden tegen NEO. De nummer 2 van de competitie. Het team, geplaagd door blessures, moest het kunstje wat tegen Enter Vooruit is gelukt, opnieuw zien toe te passen. De wedstrijd begon keurig op tijd om 16:00 uur, de regen was inmiddels volledig losgebarsten en dat in combinatie met de wind hielp niet mee voor het spel. Met de tactiek, tegenhouden en loeren op een counter ging ATC het strijdtoneel op. Dit ging aardig goed, er werd opgebouwd en zo nu en dan kwam er een kleine kans. Wel was NEO scherper in de passing en wisten zij in minuut 10 voor een eerste poging te gaan. Deze werd goed gestopt door Gyan, die overigens wel vaker de reddende engel is geweest voor ATC, zo ook vandaag. Na 14 minuten moest ATC dan toch voor het eerst buigen, na een mooie crosspass van achterin wist NEO over de rechter flank door te komen en zo kwam de spits vrij voor Gyan, hij schoot beheerst binnen. 1-0, nog geen man overboord. Deze stand bleef dan ook dik 20 minuten staan. Na 20 minuten viel Casper uit en mocht Lars aantreden als zijn vervanger, ook Dion werd gewisseld, hier kwam Cas voor in de plaats. Met deze verse krachten kreeg ATC enkele kleine kansen. De grootste kans op de 1-1 werd gestopt door de doelman, al ging dit nog niet van harte met een natte bal. Na 36 minuten kwam NEO door met een overtal aan aanvallers en wisten zij te scoren, 2-0. Dat was ook de ruststand. NEO mag daarin uiterst effectief genoemd worden. Want vaker dan 3 keer wisten zij niet voorbij de defensie te komen.

In de rust werd er gesproken over een mogelijk strijdplan om toch nog voor een klein wonder te zorgen.

Dit wonder viel uit een toen in minuut 52 de 3-0 werd gemaakt. Daarnaast vielen Casper, Tuna en Bauke uit.  Zonder wissels op de bank moest ATC de laatste 25 minuten overleven. Helaas bleek NEO een maat te groot, in minuut 68, 73 en 74 werden goals gemaakt welke de eindstand bepaalde, 6-0. Na 80+1 vloot de goede leidsman Bolks af. Een bittere pil om te slikken voor de mannen van ATC.

De 0 punten staan helaas nog altijd, directe concurrenten Bon Boys en Oranje Nassau hebben eerder op de dag gelijkgespeeld. Hiermee is de kans om te stijgen nog altijd aanwezig, wel moet er aanstaande zaterdag dan gewonnen worden tegen ON en zal in de inhaalwedstrijd tegen Bon Boys ook nog 1x volle bak gegeven moeten worden.

De staff heeft er vertrouwen in, met opgeheven hoofd gaat ATC naar de laatste 2 wedstrijden.