Zwaluwen Jeugd Beker O17 1e ronde Groep 2 Tussenronde

Bauke, Kay (c), Kaien, Auke,
Brian, Jesse, Savyo, Luca,
Sessen, Hugo

(Lars, Cas, Casper en Dion)

Op een regenachtige avond op een nat grasveld werd er om 19:00 uur afgetrapt voor de bekerwedstrijd ATC'65 JO17-2 - Enter Vooruit JO17-1. Na de lastige wedstrijd van afgelopen zaterdag, was het vanavond kans voor ravanche.

De eerste helft begon goed aan de kant van ATC. Na 14 minuten lag de bal in het net na een mooi schot van Sessen, 1-0! De rest van de eerste helft was het vooral tegenhouden. Enter Vooruit werd sterker, maar er was ook sprake van onderlinge schimmigheid. Hierdoor kon ATC zo nu en dan nog een keer gevaarlijk worden. De rust werd dan ook gehaald met 1-0.

Een donderpreek in de kleedkamer naast ons volgde, ATC werd motiverend toegesproken. De boodschap was: altijd een stap eerder, altijd meer inzet en altijd meer passie in het spel dan Enter Vooruit. Met deze boodschap ging ATC met volle kracht naar de tweede helft.

De tweede helft was Enter Vooruit een stuk sterker dan de eerste helft. Ze kwamen goed uit de kleedkamer. Na 60 minuten moest doelman Joost, die een hele goede pot keepte, zich voor het eerst gewonnen geven. 1-1 kwam op het bord. Dit was de fase waarin ATC het moeilijk had, Dion, die goed speelde, kreeg een tik te verduren en moest het veld verlaten. Niet veel later viel de 1-2 in het doel, in minuut 69 keek ATC tegen een achterstand aan. Waar gedacht werd dat het doek viel, kwam er juist een opleving. In minuut 73 schoot Sessen zijn 2de van de avond binnen, met het nodige geluk was het 2-2. Enter Vooruit was nog aan het balen van de 2-2 toen Sessen zijn hatrick voltooide en in de 76ste minuut de 3-2 binnenschoot vanaf een kleine 20 meter. Er werd verdedigend gewisseld en het was volhouden. Na 80+6 minuten was daar dan het verlossende fluitsignaal van scheidsrechter S. Konijn. ATC wist zich te herpakken en het was misschien wel de mooiste pot met strijd en passie van het seizoen. Voetballend nog veel te wensen, maar de inzet en het doorzettingsvermogen was geweldig. De staff sprak trots uit naar de heren, het was een mooie wedstrijd en daarmee is de volgende ronde van de beker veiliggesteld.
Nu doorzetten en de eerste punten in de competitie pakken zaterdag, dan mogen we naar de andere ploeg uit Enter, Enter JO17-1 wacht daar op ons.