Divisie 3 D

20 april 2024 10:15

M. Kemna

24’ 1-0 Luuk
27’ 2-0 Maro, assist Luuk
— Rust —
31’ 2-1 Roda’46
36’ 2-2 Roda’46
53’ 3-2 Guus, assist Liam Sepp

Afgelopen zaterdag speelden wij tegen de koploper in de 3e divisie, Roda’46. Op voorhand was het al duidelijk dat het een grote uitdaging ging worden aangezien de bezoekers ongeslagen waren. Elk resultaat was dus zeer welkom! Zoals verwacht hadden onze gasten veelal de bal en probeerden door onze verdediging heen te snijden. Echter hadden zij hier veel meer moeite mee dan gedacht. ATC zette Roda onder druk en klaarblijkelijk had de uitploeg dit niet verwacht. ATC speelde op haar beurt een prima eerste helft. Goed veldspel werd ondersteund door strijdlust. Beide ploegen kregen een aantal kansjes maar noemenswaardig waren deze niet. Tot de 24e minuut, Roda bouwde op rond de middencirkel maar een breedte pass werd onderschept door Luuk. Luuk sprintte alleen richting het doel van Roda en wist de keeper in de verre hoek te verschalken, 1-0. Drie minuten later was het wederom Luuk die een breedte pass onderschepte en de bal voorzette op Maro. Maro kwam voor zijn tegenstander en tikte de bal raak! 2-0 was tevens ook de ruststand.

Na de rust kwam er uiteraard een reactie van Roda, een hele snelle… binnen de minuut stond de 2-1 op het scorebord na geklungel van de beide centrale verdedigers. Roda ruimte bloed en bleef drukken. Vijf minuten later had het dan ook de terechte gelijkmaker te pakken, 2-2. Roda bleef vol op de aanval maar ATC rechte de rug. Voetballend kwam ATC de 2e helft te kort maar de strijdlust was niet in de kleedkamer achter gebleven. Op karakter zette Kick, Liam Sepp voor het doel die verwoestend uithaalde maar zijn inzet spatte uiteen op de kruising. In de afvallende bal was het Guus die alert reageerde en beheerst de bal uit de lucht in de korte hoek plaatste en de 3-2 scoorde! Uitzinnige vreugde barste los bij de thuisclub. De minuten die volgenden stonden in het teken van overleven, strijd, slim tijdrekken, wisselen en voor de bal gaan staan. Kortom alles werd uit de kast getrokken om de overwinning uit het vuur te slepen. Dit was genoeg om te winnen! Een super team presentatie!