Auke (c), Bauke, Kaien, Savyo,
Jesse, Luca, Cas
Jayce, Hugo, Twan

(Kay, Casper, Sesen, Gabriel)

Onder het genot van zon en 11 graden ging ATC opzoek naar de eerste punten van het seizoen in de 3de fase. Na terugtreden van Vogido JO17-3, waar met 9-0 van werd gewonnen, zijn de 3 punten weggehaald en moest ATC weer opzoek naar de eerste punten. In Rossum bleef het vorige week steken op 1-0 en daarmee werd nipt, echter verdiend, verloren. Alle reden om vandaag opzoek te gaan naar revanche.

De wedstrtijd begon keurig op tijd en ATC starte goed. Na een mooie opening ging Twan opzoek naar het doel, hij maakte een goede actie en werd toen vastgepakt. De scheidsrechter, die dicht op de situatie stond, gaf een terechte strafschop. Hugo mocht aanleggen voor zijn eerste van het seizoen. Hij bleef rustig en stuurde de doelman de verkeerde kant op. Na 12 minuten was het 1-0. Niet veel later in minuut 16 werd na een goede pass van Jesse de 2-0 binnengeschoten door Jayce. Hij zette goed door en wist in de tweede instantie te scoren. In minuut 26 wist Luca van een kleine 25 meter prachtig raak te schieten, daarmee leek het een makkelijke middag te worden voor ATC, 3-0. Avanti wisselde en die wissel had effect. Na wat onduidelijkheid werd er niet voor buitenspel gefloten, maar ATC kreeg een hoekschop tegen. Avanti scoorde uit deze hoekschop en kreeg weer wat hoop, 3-1 was echter ook de ruststand.

In de rust werden de heren van ATC geprezen voor het goede spel, dit moest doorgezet worden.

De tweede helft begon met 3 verse krachten, Sesen, Gabriel en Casper mochten invallen. Het bleef uiteindelijk dik een kwartier rustig, er waren kansen voor ATC en Avanti hield vooral tegen. In minuut 59 werd na het spelen van de bal door linksback Savyo nagetrapt. De speler van Avanti schopte Savyo bijna doormidden. De trainer probeerde hem nog snel te wisselen, maar de oplettende scheidsrechter floot terecht voor een overtreding waarna de nummer 4 van Avanti kon gaan douchen met een rode kaart. De speler van Avanti ging echter zo door het lint dat hij het lef had een fles te gooien naar en op de scheidsrechter. Dit was reden voor een tijdelijke staking. De sfeer werd grimmig en trainer van ATC probeerde Avanti uit te leggen wat een goede gast hoort te doen. Helaas werd dit niet opgepakt. Na 10 minuten is de wedstrijd hervat met als voorwaarde dat er normaal werd gedaan. Avanti moest door met 10, ATC kreeg hierdoor direct het overwicht. Toen de doelman van Avanti ook nog geblesseerd raakte ging het snel. In minuut 61, 74 en 76 schoot Sesen raak. Een hatrick binnen 15 minuten! In minuut 78 schreef Twan, na een prachtige pass van Casper, een doelpunt bij en in minuut 80 wist ook Cas zijn goal mee te pikken. Eindstand 8-1!

Een mooie manier om het chagrijn van je af te voetballen, een keurige wedstrijd van ATC en met opgeheven hoofd wordt er gekeken naar volgende week, dan zal een bezoek aan Achilles plaats gaan vinden.