Mannen beker reserve zondag 1/8 finales Groep 1 KO Laatste 16

S. de Wijngaert

opmerkingen

Uitschakeling in het beker toernooi is een feit!

18-02-2024 - ATC’65 2 Turkse kracht 4 2-4(2-4)

Met een 1/8 finale in het bekertoernooi in het vooruitzicht tegen onze Turkse voetbalvrienden uit Deventer staat er een mooi affiche op het program. Eentje waarvoor iedereen warm loopt en zich vroegtijdig enthousiast aanmeldt voor de voorbereidende training. Zo zou je denken. Maar niets is wat het lijkt bij ATC2, de ploeg met de meeste namen op papier van onze ca. 1250 leden tellende verenging. En papier is gewillig maar dus niet altijd. Maandag 14:25 het bekende appje van onze leider met het weekprogramma en de vraag aan eenieder om zich aan te melden. Mooi op tijd, daar ligt het iig niet aan. Maar de dagen erna blijven de aan- ver achter bij de afmeldingen.  Een schamele 7 man is het eindresultaat. 7 man die dagenlang in onzekerheid wachten tot donderdag half 4 het verlossende woord komt, de training is afgelast. Een gat op de donderdagavond moet anders ingevuld worden. Dat klinkt slechter dan ik dacht…

Helaas, een combinatie van blessures en sportievelingen die de groene weiden van Oostenrijk opzoeken werd ons teveel.  Begrijpelijk, op ons niveau, ok sws het mijne dan, is een blessure snel opgelopen. Toch zonde om een dag voor de lange latten een vervelende (en dure) blessure op te lopen.

De wedstrijd dan..

Met een heel scala aan inleners begonnen we de wedstrijd.  Met een Maris op goal, Mike in de verdediging en Job en Sam op het middenveld ontbrak het niet aan jonge aanwas.  En de eerste 25 minuten werd er goed gespeeld, een paar mooie steekballen, kansen en een goal aan beide zijden leverde een open en leuke wedstrijd op.   Maar daarna ging het mis.  In een tijdsbestek van een kwartier 3 goals voor onze prima maar ook niet weer overdreven goed voetballende tegenstander.  Een discutabele penalty tegen, een slecht weggewerkte bal en toch wat verslapping kantelen de wedstrijd tegen de evenwichtige verhouding in.  Nog 1 goal van de withemden en een 2-4 ruststand is een feit.  Na rust 4 verse wissels maar de ruststand wordt ook tevens de eindstand.  Niks te melden over de 2e helft?  Mwah, opvallend dat onze gevangenbewaarder zich laat verleiden tot een klein opstootje in een verder sportieve wedstrijd. Je zou verwachten dat juist onze Arie uitstekend weet hoe met deze situatie om te gaan, maar het gemis van een knuppel kan de reden zijn, aanname..  Ook dit klinkt slechter dan ik dacht.

Helaas, uit de beker en geen kuip meer voor ons. Het vizier gaat weer op de competitie met om te beginnen een derby tegen Tubantia as zondag. Maar eerst nog een training…of niet…