04-07-2017 ATC JO9-2 vs. Achiles JO9-1 (3 - 4) 4 - 7

4 - 7

Achilles '12 JO9-1

4 juli 2017 18:30

Vanavond staat er een oefenpotje tegen Achilles op het programma. Het publiek is weer volop aanwezig en volgt vanaf de tribune de Hengelose derby.

Joost instrueert de jongens nog een keer en ze nemen de posities op het veld in. Achilles trapt af. De jongens proberen druk te zetten, Achilles gaat in de aanval en gaan in de richting van de goal van Teun. Als snel volgt een schot op goal, het schot is onhoudbaar voor Teun. Helaas...maar ze gaan weer door. Vrij snel volgt de tweede goal voor Achilles. De nummer 6 van Achilles is een speler om in de gaten te houden. De jongens trappen af, ze gaan door en nemen de aanval over. De bal gaat via een speler van Achilles over de lijn. Finn pakt de bal en dribbelt in, hij schiet en GOAAAL! 1-2. Achilles trapt weer af, het lukt ATC om de bal weer over te nemen en Dani schiet de tweede goal binnen. (Door de vastlegging van dit verslag, heeft de reporter Dani's vreugdedansje even gemist maar hij zal het vast op zijn eigen wijze hebben gevierd.) De jongens hebben de smaak te pakken en zijn voornamelijk op de helft van Achilles.

De 1e timeout volgt, twee frisse spelers komen het veld op. Finn en Dani worden vervangen door Koen en Loek. De wedstrijd gaat op en neer. Het is een leuke en spannende wedstrijd. Achilles scoort hun derde goal. De verdedigers moeten alle zeilen bijzetten, het wordt 2-4. Joost spoort de jongens nog eens aan, "niks aan de hand jongens, gewoon door voetballen". Ook de ouders aan de kant laten zich horen. Het is bijna rust, Dorian weet uit een aanval de doelman te passeren en scoort de 3e goal voor ATC. Koen scoort bijna de gelijkmaker maar deze bal gaat net naast, jammer. We gaan rusten met 3-4.

In het eerste deel van de tweede helft krijgen Koen en Glenn even rust. Achilles heeft ook gewisseld en de verdedigers moeten weer flink aan de bak. Ondanks het harde werken van het team, scoort Achilles de 3-5. De jongens blijven het proberen om de aanval weer te pakken, er volgt een hele mooie aanval waar Koen de bal op Loek speelt. Dit mooie samenspel levert helaas de verdiende goal niet op maar, wat een samenspel, klasse! Af en toe lijkt het wel alsof er een kampioenswedstrijd wordt gespeeld, zo fanatiek is het publiek! Ook de moeders laten van zich horen! (Arto werd af en toe zelfs overstemd. En dat zegt wat ;-)) Een complimentje voor de keeper, Teun heeft heel wat schoten kunnen keren, hij liet zelfs nog een mooie duik gezien! De stand is inmiddels 3-7 maar dan volgt toch nog de goal voor ATC, die door Dani op Ronaldo's wijze wordt gevierd "SUUUUU"!!!!! Het was weer gezellig en we hebben weer een leuke wedstrijd gezien! Op naar de volgende!